Hatay’a Yakışan Temiz Asi İçin Büyük Seferberlik

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Asi Nehri’ni atıksulardan arındırma, kötü kokulardan kurtarma ve temiz olmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan dev kanal hattında çalışmalara başlandığını bildirdi.

Asi Nehri’ne Antakya ve Defne’nin iki yakasından akan atıksuların bertarafını sağlama ve atıksulardan kaynaklı kirliliğin önüne geçmek için yapılan çalışmaların kaldığı yerden devam ettiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, Asi Nehri’nde bulunan lastik bent üzerinde bağlantı çalışmalarına başlandığını ve tamamlanmasıyla birlikte ara bağlantılara geçileceğini belirtti.

Asi Nehri’nde su bulunmamasının sebebine açıklık getiren HATSU, Asi Nehri üzerinde yapılacak kanal bağlantıları anında iş makinelerinin nehir yatağına inebilmesi ve çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi adına nehir içinde su tutulmadığına vurgu yaptı.

Kanal bağlantı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük Membran kapasiteli olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nden Asi Nehri’ne %99.9 oranında temiz su bırakılacağını müjdeledi.

Hatay’a Yakışan Temiz Asi İçin Büyük Seferberlik

Önceki İçerikArsuz Resim Çalıştayı
Sonraki İçerikSahil Bandına İki Yeni Park Yapıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.