ErzinTemiz İçme Suyuna Kavuştu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Erzin ilçesindeki içme suyu hatlarının yenilenmesi için başlatılan projede 1. kademenin tamamlanarak sağlıklı bir içme suyunun Erzin halkı tarafından tüketilmeye başlandığını açıkladı.

HATSU tarafından başlatılan tarihi projeler ve gerçekleştirilen kalıcı çözümler çerçevesinde, “Her Şeyden Önce Sağlık” sloganıyla temiz suyu vatandaşlara iletme amacıyla yapılan çalışmalar Hatay genelinde devam ediyor.

Erzin ilçesinin su sıkıntılarına son vermek ve kayıp kaçak oranını gidermek amacıyla İlçenin tamamında dev bir projeye imza atan Genel Müdürlük, dayanıklı ve sağlıklı boruların döşenmeye başladığı projenin tamamının 245 km olduğunu 1. Kademe kapsamında 136 km polietilen, 40 km duktil boruların döşendiğini ayrıca 4200 adet mesken abonesinin de 16 km uzunluğunda 32’lik borular ile bağlantılarının yapıldığını aktardı.

Yüksek kesimlerde bulunan kaynak sularının şehir merkezine iletimi sırasında deşarjın daha akıcı olması için farklı bölgelerde 10 adet maslak (su toplanan alan) yapıldığını bildiren İdare, şehir genelinin yüzde 99’unun temiz suya kavuştuğunu ve 2. Kademe çalışmalarının da tamamlanması ile saniyede 120 litre suyun tüketilebileceğini belirtti.

ErzinTemiz İçme Suyuna Kavuştu ErzinTemiz İçme Suyuna Kavuştu

Önceki İçerikBaşkan Culha, İsader’i Ağırladı
Sonraki İçerikÜçgüllük Orta Okulu’nda “Bilim Fuarı’ gerçekleşti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.