Hatay İl Müftülüğü “Engelli Dini Eğitim Merkezi” Kuruyor

Hatay İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü İbrahim Kefçi, 10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla Beyzade Fm’e konuk oldu.

Ayhan Gümüşsoy’un sunduğu “Gönül İkliminde” programında ‘İslamda Engelliler’ konusunun konuşulduğu programda İbrahim Kefçi engellilerinde bir inanca sahip olduğunu belirterek, “Dini vecibelerini, İslam ahlakını öğrenmek yaşamak onlarında hakkıdır. Engelli olan bir insan oyun, eğlence, sosyal etkinlik gibi faaliyetlerle geçici süreliğine engelini unutur ancak manevi destek ile halinin aslında hiçbir şeye engel olmadığını, geçmişte Peygamberimiz zamanında yaşanan örneklere baktığımızda belki de kendisi için bir avantaj olduğunu idrak eder” dedi.

“ENGELLİ DİNİ EĞİTİM MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ”

Engellilerin varlığı ile sağlıklı insanlar imtihan edilmektedir diyen Kefçi, İl Müftülüğü olarak engellilere yönelik çalışmalarımız ve bu tür programlarla farkındalık oluşturmak istiyoruz. Müftülük olarak engelli dini eğitim merkezi oluşturarak daha çok engelli kardeşimize ulaşmak istiyoruz. Bu konuda toplumumuzu engellilere karşı bilinçli bir duyarlılığa davet ediyoruz” diye konuştu.

Hatay İl Müftülüğü “Engelli Dini Eğitim Merkezi” Kuruyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.