Çevreye Duyarlı Bir Şehir Kuruyoruz

Arsuz Belediyesi’nin İlk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği “Ambalaj Atığı Geri Dönüşümü” konulu eğitim seminerinde Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, öğrencilere çevre temizliği ve geri dönüşümün önemini anlattı.

Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce İlçe genelindeki İlk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik verilecek olan ‘Geri Dönüşüm ve Çevre Bilinci’ eğitimi kapsamında Konacık Ortaokulu’nda “Ambalaj Atığı Geri Dönüşümü” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şerif Akçalı, Belediye Zabıta Müdürü Sinan Altan, Konacık Mahalle Muhtarı Ersoy Aslan ve Konacık Ortaokul Müdürü Adem Dolucan’ın katılımıyla düzenlenen eğitim seminerinde Envitec Çevre Teknolojileri Firması Çevre Mühendisi Ümran Anılan, ‘Çevre Nedir, Çevre Kirliliğinin Nedenleri ve Çeşitleri, Geri Dönüşümün Önemi, Ambalaj Atıkları, Bitkisel Atık Yağlar ve Atık Pillerin Sağlığa Zararları’ gibi benzeri konuları detaylı olarak öğrencilere aktardı.

“Öğrencilerimizin Sağlıklı Bir Geleceği Önceliğimizdir”

Öğrencilerin sorularıyla katkı sağladığı eğitim seminerinde çevre ve insan sağlığı hakkında bilgiler aktaran Başkan Nazım Culha, yeni bir şehir kurduklarını ve bu şehri kurarken de doğaya saygılı, çevreye uyumlu bir politika izlediklerini belirtti. Başkan Culha yaptığı konuşmasında, “Mavi ve yeşilin eşsiz birleşimi Arsuz’umuzu, çevremizi korumak son derece önemli görevlerimizdendir. Bu bağlamda Envitec Firması ve Belediyemize bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce düzenlediğimiz “Ambalaj Atığı Geri Dönüşümü” konulu bilinçlendirme seminerinde özellikle kimyasal atıkların, ambalaj atıklarının ve plastik atıkların toprağa ve insan sağlığına verdiği zarar üzerinde duruyoruz. Çevreye duyarlı bir şehirleşme adına firmamız ve belediyemize ait geri dönüşüm kutularımızı her noktada bulundurarak bu kutularımızla hem çevreyi temiz tutma hem de geri dönüşümle ekonomiye katkı bulunmaktayız. Fakat öğrencilerimizin sağlıklı bir geleceği önceliğimizdir. Bu nedenle eğitimlerimizi bütün okullarda gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz ” ifadelerini kullandı.

Eğitim seminerinin akabinde Başkan Nazım Culha, okul ve öğrencilerin ihtiyaçları konusunda Öğretmenler Odasında okul müdür ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

Çevreye Duyarlı Bir Şehir Kuruyoruz Çevreye Duyarlı Bir Şehir Kuruyoruz Çevreye Duyarlı Bir Şehir Kuruyoruz

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.