Sağlık Personeline “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” Eğitimi Verildi

Bakanlığın Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı kapsamında, toplum sağlığı merkezlerinde ve doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakım hizmeti veren 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarında “Gebe Bilgilendirme Sınıflarında” gebelere eğitimler verilmektedir.

Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde İskenderun Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda, 20-21 Şubat 2018 tarihlerinde ise Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda “Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimi” düzenlenmiştir. Eğitime, Kamu hastaneleri, Toplum sağlığı Merkezleri ve Özel Hastaneler de çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman doktor, Ebe/Hemşire olmak üzere toplam 57 sağlık personeli katılım göstermiştir.
Bu eğitim ile tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgilendirilmeleri, bilinçli doğum yapmaları, anne ve baba adayları ile yakınlarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi konularında yeni rollerinin benimsetilmesi ve becerilerinin arttırılmasının amaçlandığını;

Gebelik, gebelik dönemleri, gebelikte beslenme ve fiziksel aktivite, normal doğumun önemi ve anne bebek açısından faydaları, doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri, lohusalık, yenidoğan bebeğin bakımı, aşıları ve beslenmesi, anne sütünün önemi, üreme sağlığı yöntemleri gibi konularda eğitimciler tarafından katılımcılara teorik ve pratik olarak sunumlar yapıldı.
Eğitim; Kad. Hast. ve Doğum. Uzm. Dr. Selin TERTEMİZ, Dr. Mehmet DÖNER, Diyetisyen Eda ATEŞ, Psikolog Ayça ÖNER & Süleyman ÖRDEK, Fizyoterapist İmran GÖĞEBAKAN & H. Demet PARLAK YILDIZ, Ebe Aynur BASIK, Ebe Bade YILDIZ, ile Antakya ve İskenderun ÜSEM eğitimcileri tarafından verilmiş olup, eğitimin sonunda tüm katılan personele “Eğitim Belgesi” takdim edilmiştir.

Sağlık Personeline “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” Eğitimi Verildi Sağlık Personeline “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” Eğitimi Verildi

Önceki İçerikHatay’da ilk defa uluslararası bisiklet organizasyonu gerçekleşiyor
Sonraki İçerikTüylerinde, ay ve yıldıza benzer şekiller olan 14 Aylık Buzağı ilgi odağı olmaya devam ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.