İyi Görmek Herkesin Hakkıdır
İskenderun’da uzman kadrosu ve son teknolojik ekipmanlarla hastalarına en modern ve en iyi hizmeti veren, hastalarına gözü gibi bakan Gözde Tıp Merkezinde yenilikler devam ediyor.
KATARAKT, ilaçla veya gözlükle tedavi edilebilen bir rahatsızlık değildir. Kataraktın ilerlemesini durdurabilecek etkili bir yöntem yoktur ve oluşmuş bir kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Modern tekniklerin gelişimi ile günümüzde KATARAKT AMELİYATLARI iğnesiz, narkozsuz, ağrısız ve dikişsiz yapılarak hasta aynı gün evine dönmektedir.
Hekimin tecrübesi ve göz içine konulan merceğin kalitesi, ameliyatın başarısını doğrudan etkiler. Kalitesiz merceklerle yapılan bir ameliyat sonrasında gözde sorunlar gelişebilir. Bu durum kısa bir süre sonra hastanın ikinci kez katarakt olma riskini de beraberinde getirebilir. Bu da hasta için ayrı bir ameliyat riski ve maddi külfet anlamına gelir.
Katarakt ameliyatı sonrasında MULTİFOKAL GÖZ İÇİ LENS SAYESİNDE UZAK-YAKIN GÖZLÜKLERE VEDA EDEBİLİRSİNİZ.
“Gözlerde Üç 3 odaklı lens dönemi”… Akıllı Lens Nedir, Ne işe yarar?
Uzağı ve yakını iyi görmeyi sağlarken aynı zamanda orta mesafede de iyi bir görüş sağlamak amacıyla uygulanan lenslerdir. Orta mesafe dediğimiz; bilgisayar kullanım mesafesi, televizyon izleme mesafesi, mutfak tezgâhına erişim mesafesi gibi görme kalitesinin önemli olması gereken mesafelerde görüş, üç odaklı merceklerde nettir.
“Multifokal lenslerin teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte, hastalar katarakt ameliyatından sonra yakını kaliteli ve iyi bir şekilde görmeye başladılar ve bu lensler çok daha sık kullanılmaya başlandı. bu merceklerin diğer avantajlarıının da, gece görüşünde parlamalar olmaması ve merceğin UV koruma özelliği nedeniyle gözleri güneş ışınlarının zararlı etkilerinden ve yaşa bağlı oluşacak hastalıklardan da koruması olduğunu söylüyor.
Akıllı Lens ( göz içi mercek) tedavisi nasıl yapılır?
Uygulama her göz için 5 -10 dakika arası sürer. Uygulama sırasında hasta ağrı ve acı hissetmez. Özel ilaç ve sıvılarla göz yıkanır ve uyuşturulur. Tedavi; kataraktlı mercek çıkartılıp, akıllı lensin yerleştirilmesiyle tamamlanır. Tedavinin ertesi günü kontrolünüzden sonra günlük yaşamınıza dönebilir, sosyal aktivitelerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.
Akıllı Lens kimlere uygulanabilir?
Kataraktı oluşmuş uzak ve yakın görme problemi olan hastalara ve gözü lazer tedavisine uygun bulunmayan yüksek gözlük numaralı kişilere uygulanmaktadır.
Bu mercekler kalıcı mıdır?
Halk arasında akıllı lens olarak adlandırılan multifokal ve trifokal lensler bildiğimiz lensler gibi sürekli takıp çıkarılmaz. Bir kere takılır ve ömür boyu gözün içinde kalır.
AKILLI LENSLER HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
YANLIŞ : akıllı lensler sadece yüksek numaralara uygulanır.
DOĞRU : bu tedavi için gözlerin her zaman çok yüksek numarada olması gerekmemektedir.
YANLIŞ : akıllı lensler kontakt lenstir
DOĞRU : akıllı lensler hastaların takıp çıkarttıkları gibi kontakt lens gibi değildir.Doktor tarafından gözün içine yerleştirirlir ve ömür boyu göz içinde kalır
YANLIŞ : akıllı lensler zamanla özelliğini kaybeder ve değiştirilmek zorundadır
DOĞRU : göz içine yerleştirilen kalıcı akıllı lenslerin özelliğini kaybetmesi söz konusu değildir.uzak yakın ve orta mesafelerde iyi görüş sağlayarak ömür boyu göz içinde kalır.
YANLIŞ : akıllı lensin takılmasından sonra katarakt oluşabilir
DOĞRU :akıllı lensler katarakt cerrahisi operasyonu gibi yapılmaktadır. Gözlük veya kontakt lens takmak istemeyen hastalar ileride katarakt sorunu da yaşamayacaktır.
YANLIŞ :akıllı lensler sadece iki odaklıdır
DOĞRU :gelişen teknoloji ile birlikte göz içi mercek tedavisinde de yenilikler ortaya çıkmıştır. Uzak yakın göz bozukluklarının yanı sıra günlük hayatta orta mesafede de iyi görüş sağlayarak hastalara konfor sağlıyor.
YANLIŞ :lazer ameliyatı olanlar akıllı lens tedavisi olamaz
DOĞRU :daha önce lazer ameliyatı olan ama yakın görüşü bozulan ya da kataraktı olan hastalara akıllı lens tedavisi uygulanabilmektedir.
YANLIŞ :ameliyatı uzun ve ağrılıdır
DOĞRU :ameliyat öncesi göz uyuşturulur ve hasta operasyon sırasında ağrı, acı hissetmez. 10 dakikalık operasyonla hastalar tüm mesafelerde iyi görüş elde edebilir.