Larva Mücadelesi Başladı

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Haşere ile Mücadele ve İlaçlama Ekibi haşere ve vektör mücadelesinin ilk adımı olan larva mücadelesine başladı.
Hatay genelinde gerçekleştirdikleri çalışmalar kapsamında, 116 personel, 39 araç, 39 holder, 25 termal fog ve 35 sırt pompası tahsis edilerek çalışmalara başlayan ekipler, il genelinde vektörlerin üreme alanlarının tespitine yönelik çalışmalarda 22 bin723 nokta tespit etti.
13 BİN ÜREME NOKTASINA MÜDAHALE EDİLDİ
Haşere üremesinin kontrol altına alınması amacıyla il genelinde yaklaşık 63 bin jit alanı tespit etmeyi hedefleyen HBB ekipleri, 5 Şubat 2018 tarihinden itibaren larva mücadelesi başlamış olup şu ana kadar yaklaşık 13 bin üreme noktasına ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.
Hatay Valiliği ve Mustafa Kemal Üniversitesi ile koordineli çalışmalar gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, mücadelenin etkili, verimli ve bilimsel bir şekilde yürütülmesi amacıyla milyonlarca sineğin üreyebileceği noktaların ortadan kaldırılabilmesi ve doğanın korunması adına önemli bir adım attı.
Ekipler, haşereye müdahalenin 30 günlük periyotlar halinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Larva Mücadelesi Başladı Larva Mücadelesi Başladı Larva Mücadelesi Başladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.