Belen Belediyesinden her mahalleye bir çocuk parkı

Belen’in tüm mahallerine yapılan oyun parklarından biri olan Fatih Mahallesi Dağlık Karabağ Parkı’da çevre sakinlerini de mutlu etti.
İçerisinde kamelyanın, egzersiz spor aletlerinin, çocuk oyun grubunun bulunduğu ve sağlıklı nesiller yetişmesine zemin hazırlayan çocuk oyun parklarının çocuklara faydası çok büyük olduğuna dikkat çeken Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Belediyecilik hizmetlerimizde tüm halkımızı kucaklayan çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın içinde çocuklarımıza da öncelik veriyoruz. Uzmanların çocuk ve oyun ile ilgili önemli görüşleri var. Uzmanlara göre; Çocuklar en iyi şekilde kendilerini ifade etmede oyundan faydalanırlar. Çünkü çocuk oyun oynarken sağlıklı gelişimi, sosyal, fiziksel ve ruhsal açıdan rahatlar ve kendisini en iyi şeklide ifade eder. Çocuklarımız, kendilerine güven duysun, denge ve estetik kazansın, günlük yaşamın gerektirdiği yürüme, koşma, atlama, sıçrama, tırmanma, sekme gibi temel becerileri kazansın, fazla enerjilerini sağlıklı ortamlarda atsın diye çocuk oyun parklarına önem veriyoruz. Çocuklarımıza doğa ile iç içe olmalarına imkân tanıyan parklarımıza çocuklarımız gelsin, güven içerisinde mutlu bir çocukluk evresi geçirsinler. Oyun parklarımızda çocuklarınızın yaşına ve fiziksel gelişimine hitap eden oyun aletleri de bulunmaktadır.” dedi. Anne ve babalara da seslenen Başkan Vurucu, velilerin çocuklarının parklarda oyun oynamalarını teşvik etmesini istedi.

Belen Belediyesinden her mahalleye bir çocuk parkı Belen Belediyesinden her mahalleye bir çocuk parkı Belen Belediyesinden her mahalleye bir çocuk parkı Belen Belediyesinden her mahalleye bir çocuk parkı

Önceki İçerikHatay Akıllı Şehircilik Projesi
Sonraki İçerikAnadolu Üniversitesi Açıköğretim Dersleri İSTE’de Veriliyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.