41.Fırka Şehitler Abidesi Restorasyon Çalışmaları Başlıyor

Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN; İlçemiz Muhlisali Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan 41.Fırka Şehitler Abidesi Restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu anıtın, Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca projelendirilmesinin akabinde, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan gerekli izinlerin alındığını ve yine Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından da ihalesinin yapılarak 05 Şubat 2018 tarihinde çalışmalara başlanacağını ifade etti.
Kaymakam AYDIN; ilk olarak 41. Fırka Komutanı Yarbay Musa Kazım Bey tarafından 1916 yılında yaptırılan ve o zaman 2500 m2lik bir saha içinde takriben 1500 kahraman şehidin defnedildiği, şimdiki toplam alanı ise 250 m2 civarında olan bu kıymetli abidenin kitabesinin Hatay Devleti’nin kurulmasından sonra yeniden yazdırıldığını ve 1981 yılında abidenin düzenlenmesi çalışmaları sonucunda bugünkü halini aldığını, yeni hazırlanan proje çerçevesinde temsili şehit mezarlarının da yaptırılmak suretiyle aziz şehitlerimize yakışır bir şekilde yeniden restore edileceğini belirterek;
Söz konusu Restorasyon ihalesinin yapılmasına verdiği destekten dolayı Sayın Valimiz Erdal ATA’ya ve Restorasyon projesinin hazırlanmasında emeği geçen Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personellerine şükranlarımı sunuyorum dedi.

41.Fırka Şehitler Abidesi Restorasyon Çalışmaları Başlıyor 41.Fırka Şehitler Abidesi Restorasyon Çalışmaları Başlıyor 41.Fırka Şehitler Abidesi Restorasyon Çalışmaları Başlıyor

Önceki İçerikTerörü Kınıyoruz
Sonraki İçerikHatay’a Şehit Ateşi Düştü
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.