Hatay’da İlk Ve Tek Yenidoğan Bebeklere Özel Ambulans

Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil sağlık hizmetleri birimi, yeni doğan bebeğin naklini yapan, içinde yoğun bakım ünitesi için gerekli tüm donanımın bulunduğu yeni doğan ambulansı,hizmet vermeye devam ediyor.
Yenidoğan nakillerinin daha güvenli şekilde taşınması ve nakil esnasında bebeğin tedavisinin aksamadan devam etmesi ayrıca gelişebilecek komplikasyonları fark edebilecek, değişikliğe müdahale edebilecek uzman ekibe ihtiyaç duyulmuş, Nisan 2014 tarihinde Hatay iline özel Yenidoğan ekibi kurulmuştu. Kurulan ekibe başta NRP ve yenidoğan transportu konularında eğitimler verilmiştir.Aracın donanımı yenidoğana uygun hale getirilmiştir.
Hatay’dailk ve tek olan hizmet aracının, özellikle ısı değişiminden etkilenen bebeklerin korunduğu kuvöz; solunum desteği veren, yaşamsal bilgilerin en seri şekilde takip edilmesini sağlayan ve acil müdahaleye fırsat veren ekipmanların bulunduğunu;
Ekibin kurulumundan itibaren yenidoğan bebekler daha güvenli ve sağlıklı taşınmaktadır.Ekibin medikal cihazları ve sarf malzemeleri sadece yenidoğan uyumlu ve tek kullanımlıktır.Her bebek taşınması sonrası küvöz ve cihazlar temizlenerek yeni bebekler kurtarılmak üzere hazır hale getirilmektedir.
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin YILMAZ yaptığı açıklamada,” Türkiye’de acil vakaların 112 ambulansı ile yapıldığını , ancak ”prematüre ya da düşük doğum ağırlıklı” diye tabir edilen bebeklerin naklinin diğer hastalardan farklı tıbbi donanım gerektirdiğini,
Yapılmakta olan bu hizmet karşılığında herhangi bir ücretin alınmadığını; bugüne kadar yaklaşık 4000 yenidoğan bebeğe müdahale edilerek, yoğunbakım standartlarında tedavileri aksatılmadan nakillerinin tamamlandığını.”belirtti.

Hatay’da İlk Ve Tek Yenidoğan Bebeklere Özel Ambulans Hatay’da İlk Ve Tek Yenidoğan Bebeklere Özel Ambulans

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.