Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nde “Dijital Hastane” Dönemi Başladı

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen “Dijital Hastane “ sertifikasyon çalışmaları tamamlandı.
Bağımsız kuruluş HIMSS Avrupa ile imzalanan protokol kapsamında; Hatay İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 10 devlet hastanesinin tamamı Dijital Hastane Seviye-6 kriterlerini yerine getirerek “Dijital Hastane” unvanı almaya hak kazandı.

Bu sistem Avrupa’da birçok ülkede kullanılıyor. Çok ayrıntılı bir sistem. Bir nevi dijital kalite sistemi. Hastanede yapılan bütün işlemlerin kâğıt kullanmadan dijital ortama geçirilmesini zorunlu kılıyor. Tüm raporların dijital olarak oluşturulması ve internet ortamda gerekli yerlere gönderilmesine imkân tanıyor, hastanede kayıtların düzenli tutulmasını sağlıyor. Tıbbi işlemlerde olası hataları minimize ediyor. Hastalarla ilgili tanı ve tedavi süreçleri, ilaç dağıtımı, bir çok tıbbi hizmetleri, süreçlerin sağlıklı şekilde kaydedilmesini mecburi tutuyor.

İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin YILMAZ konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
Dijital Hastane uygulamasına; Merkez ve ilçe ayrımı yapılmaksızın Müdürlüğümüze bağlı tüm hastanelerde servis bazlı olarak başlatıldığını. Uygulama ile birlikte tıbbi süreçlerde bilişim teknolojilerini azami düzeyde kullanılmaya başlanıldığını, kağıt kullanımı asgari seviyeye indirildi, hasta tedavilerinde oluşabilecek insan hatalarının önüne geçebilecek klinik karar destek sistemleri uygulamaya konuldu. Sistemle birlikte hasta bilgi güvenliğinin en üst düzeye çıktığını ve yanlış ilaç tedavisinin minimize edileceğini,

Aynı zamanda ilimizde kamu-özel sektörde bu belgeyi ilk defa bir devlet hastanesinin alması bizim için ayrıca bir gurur vesilesi oldu.
Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda hareket ederek, hiçbir ekstra harcama yapmadan mevcut kaynaklarımız kullanılarak, sağlık çalışanlarımızla ekip ruhu ve multi-disipliner yoğun bir çalışma gayreti ile bu başarıyı elde ettik. Bu başarıda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nde “Dijital Hastane” Dönemi Başladı Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nde “Dijital Hastane” Dönemi Başladı Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nde “Dijital Hastane” Dönemi Başladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.