Bir Gün Değil Her Gün Hatırlamalıyız

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Vurucu şu ifadelere yer verdi. “Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak ve kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sunmak toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.
Toplumsal hayat içerisinde engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri, temel bir insan hakkıdır.
Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür.
Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarını geliştirilmesi açısından önemli bir gündür.
Hepimiz sağlığımıza güvenmeyip bir engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Bu günlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini vermiyor.
Zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya dileğiyle; 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum. Dedi.”

Adnan VURUCU
Belen Belediye Başkanı

Bir Gün Değil Her Gün Hatırlamalıyız

Önceki İçerikİskenderun Belediye Meclisi 5 Gündem Maddesiyle Toplanıyor
Sonraki İçerikEngelliler Günü Etkinliği
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.