Büyük Karaçay Barajı Açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülkemiz genelinde 7.7 milyon TL bedelle inşa edilen 375 tesisin toplu açılış töreni, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Sayın Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun telekonferans yöntemi ile Hatay Valisi Erdal Ata ile beraberindekilerin Samandağ ilçesinden yaptığı canlı bağlantı ile gerçekleştirildi.

Program kapsamında Devlet Su İşleri tarafından Samandağ ilçesinde Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerimizin içme suyu, sulama suyu problemini çözmek ve elektrik üretmek amacıyla inşa edilen Büyük Karaçay Barajı ve diğer dört tesisin açılışı yapıldı.

29 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 14.30’da Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesinden yapılan ortak yayınla başlayan toplu açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan tesisleri tanıtan sinevizyon gösterimi ile başladı.

İlk olarak Hatay ile yapılan canlı bağlantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Vali Ata, “54 milyon m³ sukanbiriktirme hacmine sahip, temelden 105 m yüksekliğindeki Büyük Karaçay Barajı ile 35.540 dekar zirai arazinin sulanacağını ifade ederek ,yıllık 35 milyon m³ içme suyu sağlanacak ve yılda 17 milyon kilowatt/saat hidroelektrik enerji üretilecektir. Toplam 160.000.000 TL’ye mal olmuş olan bu baraj ile ekonomiye yıllık 33.000.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca, Hatay’da kuyulardan içme suyu temini için harcanan aylık 5.000.000 TL’lik elektrik faturası, Büyük Karaçay Barajı’nın devreye girmesiyle yarıya düşecektir. “dedi.

Canlı bağlantının sonunda Vali Ata ve beraberindekilerin butona hep birlikte basması ile açılış gerçekleştirildi.

Toplu açılış törenine Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Açılış programı, Vali Ata ve beraberindekilerin Büyük Karaçay Barajında gerçekleştirdiği gezi ile son buldu.

Büyük Karaçay Barajı Açıldı Büyük Karaçay Barajı Açıldı Büyük Karaçay Barajı Açıldı

Önceki İçerikHbb Ekipleri Anaokulu Öğrencilerine Kırtasiye Seti Dağıttı
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi mahallerde temizlik Uygulaması başlattı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.