Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesinden Kadınlara yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma açıklaması

Bugün 25 Kasım Kadınlara yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü.
Ancak dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de Biz Kadınlar değişik biçimlerde şiddete uğruyoruz.
Kadınların eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkûm edildiği, Ekonomik faaliyetlerinin yasal ve geleneksel olarak kısıtlandığı çalışma yaşamında da ayrımcılık yapıldığı görülüyor.
Dünya üzerinde şiddeti yok etmenin yolu “Sevgi Ve Eşitliğe Evet” demekten geçer. Olmasını istediğimiz şey ile yola çıkın ve sevgi ile Evet deyin.
Sonuç olarak kadına yönelik şiddete karşı yalnızca kadının güçlenmesi ile yetinmek hata olur. Toplumsal duyarlılığı arttırmak bizim elimizde. Kadınlar Birliği’nin kadın statüsünü geliştirmeye yönelik çalışmalara ve çabaları devam edecektir. Vazifemiz kadınların toplumdaki layık oldukları yere gelmeleri konusunda öncelik görevimizi asla unutmayacağız. İstanbul sözleşmesi kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye bir Avrupa Konseyi Sözleşmesi Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi tarafından imzalamıştır.
CANAN GENCER
Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı

Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesinden Kadınlara yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma açıklaması

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.