İskenderun ADD’den 25 Kasım Etkinliği

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şubesi, İskenderun Cemevinde düzenlediği kahvaltı programı ile İskenderun’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerini bir araya getirdi. Özellikle başkanı kadın olan dernek başkanları, üyeler ve ADD’lilerin katıldığı kahvaltıda kadına karşı şiddet kınandı.
Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fuat Gezgin, anlamlı bir günde sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesinin önemine değinerek kadına karşı şiddetin
CHP Genel Merkez Yöneticisi Suzan Dudu, CHP İskenderun İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Akkülah, İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı, Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, Türk Anneler Derneği Başkanı Nezihe Elibol, İskenderun ADD Şube Başkanı Fuat Gezgin, İskenderun Cem Evi Hacı Bektaşi ve Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Dr. Halil İbrahim Ayaz, Alevi Kültür Derneği Başkanı Kemal Soysüren kahvaltıda hazır bulundu.
CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin, burada yaptığı konuşmada; Biz bu ülkede çocuklarımızın kadınlarımızın ve geleceğimizin özgür olabilmesi için önce biz anaların cahil olmaması gerekiyor. Analar kendi doğurdukları kadın ya da erkek hiç bir neslin geleceğinin karanlığa gömülmesine müsaade etmez. Adalet yürüyüşünde gördük kadınların yüzde 70’i kadın onların da yüzde 90’ı da elli yaşın üstündeki kadınlarımız idi. Bu gün mücadele günüdür bu gün. Kadınlar, anneler, lütfen kadına karşı her türlü şiddete karşı yan yana olalım, dayanışma içinde olalım. Çocuklarımızı şiddet görecekleri karanlığa itmemek için ta doğduğu günden itibaren evinizde, komşunuzda yanınızda mahallemizde kadının özgür ve eşit olduğu gün için mücadele etmeliyiz. Bu gün de bunun mücadelesi için savaşan tüm kadın dernekleri ve platformları, eylemlerinde güç birliği içinde olmalıdır. Sizleri saygıyla selamlıyor, şiddetsiz yarınlar diliyorum.” diye konuştu.
Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fuat Gezgin ve İskenderun Cem Evi Hacı Bektaşi ve Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Dr. Halil İbrahim Ayaz, kadına karşı şiddete karşı durmak ve mücadele etmek gerektiğini ifade eden kısa birer konuşma yaptılar.

İskenderun ADD’den 25 Kasım Etkinliği İskenderun ADD’den 25 Kasım Etkinliği İskenderun ADD’den 25 Kasım Etkinliği İskenderun ADD’den 25 Kasım Etkinliği

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.