Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Kadına Şiddete Karşı kararlı Mücadele veriyor

25 Kasım “Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle Hak-iş Konfederasyonu Hizmet-iş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığı Kadın Komitesi Başkanlığı üyeleri bir araya gelerek, kadınlara şiddete hayır dediler.

Toplantı Hizmet-iş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığı Kadın Komitesi, Yönetim Kurulu ve diğer personel katılımıyla gerçekleştirilmişti. Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, Hizmet-İş Sendikası Kadın Komite Başkanı Emine Tekin ve Kadın Komite üyeleri ve sendika yönetimi, Genel merkez tarafından yapılan ortak basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştılar.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hak-İş Konfederasyonu ve Hak-İş Komitesi olarak 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. ‘Kadına şiddete hayır’ demek için buradayız. Dünyanın hemen her bölgesinde sınır, milliyet, din ve sınıf farkı gözetmeksizin yaşanan ve son bulması için çaba sarf edilen kadına yönelik şiddet her yaştan, her öğrenim düzeyinden, her gelir düzeyinden bekar, boşanmış evli kadınların maalesef acı bir gerçeğidir. Dünyada maalesef her üç kadından biri hayatın bir döneminde şiddete maruz kalmaktadır. Hak-İş olarak ülkemizde de önemli bir toplumsal sorun niteliğinde olan son dönemde artarak daha görünür bir hal alan vicdanları karartan kadına yönelik şiddeti insan hakları ihlali olarak değerlendiriyor, kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede son dönemde daha da yoğunlaşan çalışmalardan kamunun, sivil toplum kuruluşlarının, yazılı, görsel ve sosyal medyanın bu konuyu kamuoyunun gündeminde tutma konusunda gösterdikleri çabalardan memnuniyet duyuyoruz. Bu çalışmalar sonucu geçmişte uğradıkları şiddeti konuşamayan, paylaşamayan gizli tutan kadınların artık konuştuklarını, resmi makamlara ve sivil toplum kuruluşlarına daha yoğun bir şekilde başvuruda bulunduklarını şikayette bulunduklarını görüyoruz. Atılan küçük adımlar kadınlara cesaret ve güven vermiştir. Kadına yönelik şiddete karşı ‘Şiddete sıfır tolerans yaklaşımı bir devlet politikası haline gelmelidir. Çalışmaların daha caydırıcı, daha kapsayıcı ve daha etkili araç ve politikalarla sürdürülmesi gerekmektedir. HAK-İş Konfederasyonu olarak kadına şiddetle mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam etmesi gerektiğine ve bu süreçte tüm kesimlerin sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Hak-İş Konfederasyonunun tüm kadın emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmekte ve kadın emeğinin verimliliğine ve saygınlığına örnek olmaktadır. Onların kadın ve emek odaklı etkinlikleri çalışma hayatımızın yüz akı niteliğindedir.”

Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Kadına Şiddete Karşı kararlı Mücadele veriyor

Önceki İçerikHatay’da FETÖ Operasyonunda 3.991 kişi hakkında adli işlem yapıldı
Sonraki İçerikİskenderun Kedi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Açıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.