ADD Karaağaç Temsilciliği Açılışı Gerçekleşti

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Arsuz Karaağaç Temsilciliği’nin açılışını gerçekleştirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Arsuz Karaağaç Temsilciliği açılış törenine CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İskenderun, Arsuz İlçe Örgütü Yönetimi ve Parti üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bu Mirası Ata’mızdan Devraldık Çocuklarımıza Devredeceğiz”

Açılış töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı konuşmasında, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Arsuz Şubesi’nden sonra Karaağaç Temsilciliği’nin açılmasından duyduğu onuru dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurduğu Cumhuriyet rejimine yoğun saldırıların olduğunu belirten ve söz konusu saldırılardan dolayı derneğin açılışını önemsediğini ifade eden Başkan Culha, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin, İlke ve Devrimlerinin korunması ve ilelebet yaşanması yönünde ciddi çabalar vermekteyiz, vermeye de devam edeceğiz. Zira bu mirası biz Ata’mızdan devraldık çocuklarımıza devredeceğiz. Biz kesinlikle Laik Cumhuriyet rejiminin bekası için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Atatürkçü Düşüncedir Milli Mücadelenin Ateşini Yakan.”

Bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak suretiyle Hayat’ı ziyaret eden ve ADD’nin Karaağaç Temsilciği Açılış Töreni’ne de katılım gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Derneğimizin adı Atatürkçü Düşünce Derneği. Yani Atatürk gibi düşünebilmenin, Atatürk’ün düşüncülerinin yaygınlaştırılmasının misyonunu üstüne almış bir dernek. Atatürk düşüncesidir, 18 Mart 1915’te Gelibolu’da Çanakkale’yi geçirmeyen ve bir zaferle taçlandıran düşünce. Atatürk düşüncesidir, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan ve bir ulusun bağımsızlığını sağlamak üzere ulusal kurtuluş savaşının, milli mücadelenin ateşini yakan. Atatürkçü düşünce Erzurum, Sivas Kongreleri, Amasya Genelgesi ve Bağımsızlık Genelgeleri ile bu ulusu bağımsız ve özgür bir ulus haline getirendir.”

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Birol Ertem, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve dernek şube başkanlarının yaptığı konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek dernek yöneticileri ve üyeleri ile gündem hakkında fikir alışverişinde bulundular.

ADD Karaağaç Temsilciliği Açılışı Gerçekleşti ADD Karaağaç Temsilciliği Açılışı Gerçekleşti

Önceki İçerikParti Analizleri
Sonraki İçerikHatay’da 1 Haftada 175 motosiklet trafikten men edildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.