Arsuz’da Enerji Kesintisi Son Bulacak

Arsuz’da elektrikle ilgili tüm sorunları ve çözüm önerilerini üst mercilere kadar taşıyarak enerji sorununu sona erdirecek dev elektrik yatırım hamlesini ilçeye taşıyan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Arsuz’da enerji sorununa kalıcı ve uzun vadeli çözüm olacak olan dev yatırımın Nardüzü ayağında devam eden elektrik enerji hatlarının yer altına alma çalışması, ek trafo ilavesi ve şebeke revizyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Nazım Culha, uzmanlık alanı olduğu konu hakkında ENERJİSA yetkililerinden bilgi aldı.

Arsuz’un ilçe statüsü kazanmasından önce belde ve köylere yapılan enerji yatırımlarının yok denecek kadar az olmasından kaynaklı ilçenin kanayan yarası enerji probleminde büyük adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Nazım Culha, ilgili mercilerle yaptığı görüşmeler sonrası başlayan çalışmalar neticesinde yüz ölçümü itibariyle Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Arsuz’un genelinde elektrik kesintiler son bulana kadar çalışmaların devam edeceğini söyledi. İlçedeki trafoların yetersiz, şebekelerin eski ve bir çok mahallede elektrik direklerinin ağaç karakterli olduğunun altını çizen Başkan Nazım Culha, yapılan çalışmalarda elektrik direklerinin değiştirildiğini, ek trafo ilavesi yapıldığını, şebekelerin yenilendiğini ve enerji hatlarının da yer altına aldığını belirterek Arsuz’un çalışmalar sonrasında rahat bir nefes alacağını ifade etti.

Başkan Nazım Culha, Arsuz’un enerji sıkıntısından dolayı yaptığı girişimleri dikkate alıp, bu yatırımların hayata geçmesine vesile olan başta Enerji Bakanlığı olmak üzere, ENERJİSA Bölge Sorumlularına, İskenderun İlçe Yetkililerine ve Arsuz halkının enerji ihtiyacına cevap verebilmek adına çalışan bütün teknik kadro ile bu devlet yatırımının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek bütün Arsuzlulara hayırlı olmasını diledi.

Arsuz’da Enerji Kesintisi Son Bulacak Arsuz’da Enerji Kesintisi Son Bulacak Arsuz’da Enerji Kesintisi Son Bulacak

Önceki İçerikHATAY’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Sonraki İçerikBalkan Şampiyonu Sporcudan Başkan Seyfi Dingil’e Ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.