SARI ZEYBEKLER’den Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ne ziyaret

İskenderun’da geniş bir kitleyle oluşan Sarı Zeybekler Derneği 1923 Gönüllü ile Dünya Rekoru destek ziyaretleri kapsamında İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ni ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşma yapan Sarı Zeybekler Dernek Başkanı Nevzat Kurt, 28 Ekim de İskenderun Anıt Alanı’nda 1923 gönüllü ile yapılacak olan Türk Bayrağı Dünya Rekoru çalışmaları hakkında geniş bilgiler vererek şunları söyledi :

“Bizler Sarı Zeybekler Derneği olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk etrafında tek yürek olarak ve Hatay-İskenderun merkezli kurulduk.
Kuruluş felsefemize uygun olarak hiç bir parti, kurum ve kuruluşun arkasında olmadığımız gibi kendine Atatürkçü diyen herkesi ayrıştırmadan eşit biçimde kucak açıyoruz.
Derneğimiz ilimiz Hatay gibi tam bir mozaik şeklinde oluşmuştur. Her kesimden, her düşünceden, her inançtan yol arkadaşlarımızla hareket ediyoruz ve edeceğiz.

Sizlerden de 28 Ekim tarihinde kırmayı hedeflediğimiz dünya rekoruna destek istiyoruz.”
Daha sonra söz alan İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, Sarı Zeybekler’in ziyaretinden oldukça memnun olduğunu ifade ederek, “Bizler de sizler gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, vatanına, bayrağına ve milletine bağlı bir derneğiz. Sizleri ve komitenizi yaptığınız bu anlamlı ve onur verici çalışmalardan dolayı gönülden kutluyorum.

Çanakkale’de, Sakarya’da, Afyon’da ve daha bir çok cephede büyük zaferler yapılan ve yapılacak olan her etkinliğin içindeyiz, içinde olacağız.
Sizlerle birlikte bu rekoru kırarak bütün dünyaya, uğruna yüzbinlerce şehit verilmiş olan Şanlı Türk Bayrağımızı Hatay’dan tekrar duyurma onurunu yaşamak bizler için gurur verici olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”

Sıcak bir ortamda geçen ziyaretin ardından Sarı Zeybekler Dernek Başkanı Nevzat Kurt, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu’na Atatürk fotoğrafını hediye etti.

SARI ZEYBEKLER’den Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ne ziyaret SARI ZEYBEKLER’den Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ne ziyaret

Önceki İçerikKaldırımlara Park Eden Araçlara İşlem Yapılıyor
Sonraki İçerikGenç Yeteneklerden Unutulmaz Tiyatro Akşamı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.