İskenderun’da Metruk Binaların Yıkımları Devam Ediliyor

İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı ekipler Piri Reis Mahallesinde vatandaşların şikâyetlerini doğrultusunda ve yasal zemin çerçevesinde metruk bir binanın daha yıkım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Görselliği bozan, art niyetli kişilerin ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen ve tehlike arz eden yapıları yıkılarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiliyor hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılıyor.

Can ve mal güvenliğini tehdit eden bu tür yapıların, özellikle sosyal riskleri de barındırdığını vurgulayan Başkan Seyfi Dingil,” Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz” diye konuştu.

İskenderun’da Metruk Binaların Yıkımları Devam Ediliyor İskenderun’da Metruk Binaların Yıkımları Devam Ediliyor İskenderun’da Metruk Binaların Yıkımları Devam Ediliyor

Önceki İçerikEğrisiyle Doğrusuyla ‘’ Yks’’ ( Yükseköğretim Kurumları Sınavı )
Sonraki İçerikPamuk Akademi Spor Kulübü Karate şampiyonalarında yine madalyaları topladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.