Hatay’da Deniz Ve Sahil Temizliği Özveriyle Sürdürülüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Erzin’den Samandağ ilçesine kadar 186 km’lik sahil şeridini düzenli olarak temiz tutabilmek amacıyla çalışmalara ara vermeden devam ediyor.

Hatay’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği son günlerde sahillerin ziyaretçi akınına uğraması ile temizlik çalışmalarına hız veren Çevre Koruma Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, sahilleri çevre ve insan sağlığına uygun hale getirmek için yoğun çaba harcıyor.

Asi Nehri’nin denizlere taşıdığı atıklar ve vatandaşların ambalaj atığı ve çöplerini sahilde bırakması sonucunda kirlilikle karşı karşıya kalan Hatay kıyıları HBB’nin özverili çalışmalarıyla temizleniyor.

Kirliliğe engel olmak, sahilleri ziyaret eden vatandaşların temiz bir ortamda denize girmesini sağlamak amacıyla çalışan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 80 temizlik personeli, iki deniz yüzeyi temizlik teknesi ve iki kum eleme makinesi ile düzenli bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Daire Başkanlığı yetkilileri gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Etrafı denizlerle çevrili bir kent olarak sahip olduğumuz doğal güzelliklerin farkına varmalı ve bunları ısrarla korumayı sürdürmeliyiz. Fakat mesele sadece sahip olmak değil korumak, temiz tutmak ve gelecek nesillere zarar vermeden doğal bir şekilde bırakmaktır. Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak sahil ve denizlerde temizlik çalışmalarımıza devam ediyoruz, denize girmek amacıyla sahillere gelen vatandaşlarımızın da bu çabaya ortak olmasını ve sahillerden ayrılırken çöp ve atıklarını sahile bırakmamalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hatay’da Deniz Ve Sahil Temizliği Özveriyle Sürdürülüyor Hatay’da Deniz Ve Sahil Temizliği Özveriyle Sürdürülüyor

Önceki İçerikPamuk Akademi Spor Kulübü Karate müsabakalarında madalyaları topladı
Sonraki İçerikErzin’de 20 Milyonluk Dev İçmesuyu Projesi Sürüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.