Hatice Nineden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a Sitem

Hatice İzgi 70 yaşında, Payas İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi Serkan Şimşek Sokak No 8’ deki 130 yıllık toprak evde kocasından kalan 545 Lira emekli maaşıyla yaşamaya çalışıyor.
Payas’ta 130 yıllık toprak evde rahmetli kocasından kalan emekli maaşıyla yaşamaya çalışan Hatice İzgi, son yağmurlarla evi zarar görüp yıkılınca perişan duruma düştüğünü, 2014 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında 130 yıllık evinin zarar görerek bir kısmının yıkılması neticesinde mağdur olduğunu, 4 yıldır mağduriyetinin giderilmediğini söyleyerek sitem etti.

4 yıldan bu yana yetkililerden yardım eli beklediğini belirten İzgi, ‘’130 yıllık evim hem tarihi hem de atalarımdan kalma, bu evde hatıralarımı bıraktım, yetkililerden yardım eli uzatmasını istiyorum’’ dedi.

Payas OSB’de özel güvenlik görevlisi olarak asgari ücretle çalışan oğlu Kadir İzgi ise konu ile ilgili gazetemize açıklama yaparak annesinin yaşadığı mağduriyeti anlattı.
Atatürk Caddesi Serkan Şimşek Sokakta oturan 70 yaşındaki Hatice İzgi, 130 yıllık evde yalnız yaşadığını 2014 deki yağmurlara dayamayarak evin bir kısmının oturulamayacak hale geldiğini, oğlunun tüm ısrarlarına rağmen bu evden ayrılmak istemediğini, bu yaşta perişan hale düştüğünü, ömrünü geçirdiği evinde tekrar yaşamak için yetkililerin yardım eli uzatmasını istedi.

2014 yılında yardım için kaymakamlığa müracaat ettiğini ancak eşinden kalan 545 TL. emekli maaşını aldığı için yardım edilemeyeceğini söylediklerini belirten Hatice Nine sonuç alamadığını anlatarak gözü yaşlı bir şekilde yardım beklediğini ifade etti.
Hatice Nine, o günden bugüne evini unutamadığını, içinin acıdığını, atalarından kalan ömrünü geçirdiği eve tekrar kavuşmak istediğini bunun için de yetkililerden başta Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’dan yardım elini uzatmasını beklediğini söyledi.

Hatice Nineden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a Sitem

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.