Hatsu,Payas Belediyesi’nin Yetki Dışı Müdahalesi Payas’ı Susuz Bıraktı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Payas ilçesinde 4 gündür oluşan su kesintisi ile alakalı bilinçsizce yapılan müdahalenin sebebiyet verdiğini açıkladı.

Payas ilçesine bağlı Karacaören Mevkii ile Sincan mevkii arasında bulunan içmesuyu isale hattına Payas Belediyesi tarafından bilinçsizce yapılan müdahale sonrası vatandaşların 4 gün boyunca susuz kaldığını aktaran Genel Müdürlük, Karacaören mevkiinde ki su kaynağından Payas İlçesine saniyede 60 litre su ileten çelik borular üzerinde oluşan arızadan dolayı kaçaklar meydana geldiğini, arıza noktasının da içinde bulunduğu bölgede terör operasyonlarının devam ettiğini ve güvenliğin sağlanmasıyla birlikte kontrollü bir şekilde müdahalenin gerçekleştirildiğini belirtti.

HATSU, Payas Belediyesi heyeti tarafından Sincan mevkiinde hiçbir yetkisi olmadan, tüm fiziki ve teknik şartları göz ardı ederek bilinçsiz bir şekilde yapılan müdahaleden dolayı kaynaktan gelen suyun iletilememesine ve hat içinde havanın oluşmasına sebebiyet verdiğine dikkat çekerek, isale hattında oluşan havadan dolayı ilçeye 4 gün boyunca su verilemediğinin altını çizdi.

HATSU ekipleri tarafından 06.09.2017 Çarşamba günü Karacaören mevkiinde su kaynağına bağlı borunun içindeki havanın tahliye edilmesi amacıyla 5 adet vantuz yerleştirildiğini belirten HATSU, yapılan çalışma sonrasında akşam saatlerinde su tekrardan depoya iletilerek deponun tamamen dolması ile birlikte ilçeye tekrardan suyun iletildiğini ve Payas’ta yaşayan vatandaşların su sorununun çözüldüğünü açıkladı.

Hatsu,Payas Belediyesi’nin Yetki Dışı Müdahalesi Payas’ı Susuz Bıraktı Hatsu,Payas Belediyesi’nin Yetki Dışı Müdahalesi Payas’ı Susuz Bıraktı Hatsu,Payas Belediyesi’nin Yetki Dışı Müdahalesi Payas’ı Susuz Bıraktı

Önceki İçerikŞehit Uzman Çavuş Yetkin Erşan Alt Geçidi Açıldı
Sonraki İçerikİskenderun Balık Semt pazarının açılışına az kaldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.