Arsuz’a ikinci kent meydanı projesi görücüye çıktı

İnsan odaklı hizmet anlayışı ve ortak aklı esas alan yönetim şekliyle Arsuzlular için en iyisini yapmanın mücadelesini veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Nardüzü Mahallesi’nde hayata geçirecekleri kent meydanı projesini bu kez mahalle esnafı ile birlikte değerlendi. İlçe merkezindeki kent meydanının ardından Arsuz’un ikinci kent meydanı olarak tasarlanan projeyi ayrıntılarıyla anlatan Başkan Culha’nın toplantısına esnafın yanı sıra başkan yardımcısı Sedat Deveci, Nardüzü Mahalle Muhtarı Mehmet Şanlı, CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek ve Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış da katıldı.

Halkın rahatça toplanabileceği ve vakit geçirebileceği, çocukların oyun oynayabileceği, insanların yürüyüş ve spor yapabileceği Nardüzü Kent Meydanı’nın yapım sürecinin meydan alanı içerisinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait işyerlerini kiralayan esnafın mağdur olmaması için uzadığını anlatan Başkan Culha, büyük bir hassasiyet gösterdiği proje kapsamında aynı alan içerisinde yeni işyerleri yapılacağını ve esnafın mağdur olmadan oraya taşınacağını vurguladı.

Yaklaşık bir yıl içerisinde bitirmeyi planladıkları Nardüzü Kent Meydanı’nın mahallenin adeta kalbi olacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Meydanımız fitness alanı, çocuk oyun grupları, yeşil alanı, çok amaçlı meydanı, yürüyüş yolu, kafeteryası ve peyzajıyla harika bir yaşam alanı olacak Nardüzü Mahallemiz için. Bu meydan aynı zamanda Arsuz’daki ikinci kent meydanımız olacak. Modern kentlerin hepsinde meydan kültürü var. Bu meydan projemiz biz ilk göreve başladığımız yıllardan beri var. Ancak, burada bulunan esnafımız mağdur olmasın diye acele etmek istemedik ve biraz bekledik.

Bu alanda mülkümüz olan parsel içerisinde esnaf arkadaşlarımıza yeni işyerleri yapmak için, arsanın imkânları çerçevesinde bir proje çalışması yaptık. Mümkün olduğunca buradaki esnafın boşta kalmaması yönünde bir düşüncemiz var. Nardüzü Halkı’nın gelip burada sohbet edebileceği ,yemyeşil bir meydanı, yepyeni bir yaşam alanı olacak. Özellikle kadınlarımız açık alanda otursun, sohbet etsin diye burada etrafı açık bir kafeterya da yapacağız” dedi.

Arsuz’a ikinci kent meydanı projesi görücüye çıktı Arsuz’a ikinci kent meydanı projesi görücüye çıktı Arsuz’a ikinci kent meydanı projesi görücüye çıktı Arsuz’a ikinci kent meydanı projesi görücüye çıktı

Önceki İçerikİskenderun Belediyesinin Evde Temizlik Hizmetleri Devam Ediyor
Sonraki İçerikİskenderun’da Çatışma 1 Şehit
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.