Hatay’ın hakkını alması için bir imza da Başkan Culha’dan

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 4’üncü teşvik bölgesinde yer alan Hatay’ın 5’inci teşvik bölgesine alınması için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın imzasıyla başlatılan “Hatay halkı hakkını istiyor” imza kampanyasına destek verdi. Hatay’daki yatırımların ve iş olanaklarının artması amacıyla başlatılan kampanyaya Arsuz’da ilk imzayı atan Başkan Culha, sadece kendisinin değil bütün Arsuzluların bu kampanyayı desteklediğine vurgu yaptı.
“Hatay ekonomisi dip yaptı”
Hatay’ın teşvik programlarından yararlanması ve ekonomik anlamda kazanımlar sağlaması açısından kampanyanın öneminde dikkat çeken Başkan Nazım Culha, “Öncelikle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a ilimizi 4’üncü teşvik bölgesinden 5’inci teşvik bölgesine yükseltmek için yaptığı girişimden dolayı teşekkür ederiz. Ulusal ve uluslar arası politikalar ve komşularımızda yaşanan olumsuzluklardan dolayı Hatay ekonomisi adeta ‘dip’ yaptı diyebiliriz. Üstüne buraya gelen göç dalgasıyla Suriyeli vatandaşlarımızın nüfus artışını da hesaba kattığımızda Hatay ekonomisi ciddi anlamda S.O.S. veriyor. 4’üncü derecen 5’inci teşvik bölgesi kapsamına taşınmamız her yıl 10 milyar yeni yatırım, yaklaşık 12 bin kişiye iş imkanı demek, işsizliğin yüzde 2 azalması, hane gelirinin de yüzde 20 artması demektir. Bu nedenle bu girişimin en hızlı şekilde hayata geçmesi gerekiyor. Bizler bu kampanyayı destekliyoruz. Umarım bu çabalar Ankara’da da kabul görür ve sonuç alınır. Şahsım ve Arsuzlular olarak bu girişimin sonuna kadar arkasındayız. Hatay’ın mutlak suretle hak ettiği yerde olması ve hak ettiğini alması gerektiğine inanıyor, bu kampanyaya bütün Hatay’ın destek vermesini bekliyoruz” dedi.
Adını ve soyadını yazarak ilk imzayı atan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın ardından başkan yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, belediye personeli, ARİAD Başkanı Adnan Ağır ve Arsuzlular da imzalarını atarak kampanyaya destek verdi.

Hatay’ın hakkını alması için  bir imza da Başkan Culha’dan Hatay’ın hakkını alması için  bir imza da Başkan Culha’dan

Önceki İçerikÜcretsiz yüzme kurslarına yoğun ilgi
Sonraki İçerik31 Temmuz Hatay FETÖ Operasyonu Verileri Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.