Hatay’da 78 Metrelik Künefe Yoğun İlgi Gördü

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 78. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Caddesi’nde künefe şenliği yapıldı.

23 Temmuz 2017 Pazar Günü saat 20.00’de düzenlenen etkinliğe Hatay Valisi Sayın Erdal Ata’nın yanı sıra Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve çok sayıda Hataylı katıldı.

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 78.yılı anısına hazırlanan 78 metre uzunluğundaki künefenin şerbetini döken ve vatandaşlara ikram eden Vali Ata, TGRT Haber canlı yayına katıldı. Vatandaşlarımıza selam ve saygılar sunarak sözlerine başlayan Vali Ata, ‘’Hatay’ın Anavatan’a katılışının 78. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu etkinliklerden biri de her yıl gelenek hale gelen künefe şenliğidir. Bu etkinlik kapsamında yıl dönümü sayısına göre künefe yapılıyor ve vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Burada vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Ben bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

Hatay’ın Anavatan’a katılış süreci hakkında bilgiler veren Vali Ata, ‘’ Misak-ı Milli sınırları içinde olan Hatay, Kurtuluş Savaşı sonrasında maalesef Anavatan dışında kalmıştı. Büyük Önder Atatürk’ün izlediği dahiyane politika sayesinde savaşmadan 1938 yılında Hatay bağımsız bir devlet olmuş, 10 ay 22 gün bağımsız bir devlet olarak faaliyetini sürdürdükten sonra o günkü görev yapan 40 meclis üyesinin aldığı kararla Anavatan’a katılmıştır. Hatay’ın Anavatan’a ilhakı o tarihten bugüne kadar da ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o dönemde görev yapan milletvekilleri ve Hatay’ın Anavatan’a bağlanmasında emeği geçen herkesi saygı ve şükranla anıyorum.’’ şeklinde konuştu.

Hatay’da 78 Metrelik Künefe Yoğun İlgi Gördü Hatay’da 78 Metrelik Künefe Yoğun İlgi Gördü

Önceki İçerikHatay FETÖ Operasyonu Verileri
Sonraki İçerikBİLGİ SİZİ YANSITIR
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.