Arsuz’da Doğalgaz temel atma Töreni Gerçekleşti

“Herşey, daha modern bir Arsuz için”

Arsuz’u temiz, çevre dostu ve maliyet avantajlı enerjiye kavuşturacak olan doğalgaz projesi temel atma töreni görkemli bir törenle gerçekleşti. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yoğun çabaları ve uğraşları sonucu yapılan temel atma töreninde, Arsuzlulara hem altyapının başlayacağı, hem de elektriklerin yer altına alınacağı müjdesi de verildi. İlçeye doğalgaz kazandıracak olan devlet yatırımının Karaağaç Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, AKSAGAZ Hatay – Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, İGC Başkanı Veysel Cıncık, işadamları, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, mülki amirler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Arsuz’a değer katacak ve halkın yaşam kalitesini yükseltecek her türlü projeyi sorumluluk alanında olsun olmasın ilçeye kazandırmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz Belediyesi olarak, göreve başladığımız günden itibaren rutin belediyecilik hizmetleri ve halkı denizle buluşturmanın yanısıra kent meydanları, semt pazarları, nikah salonları, kültür merkezleri, parklar, sosyal yaşam alanları, sosyal tesisler gibi pek çok hizmetle birlikte, kültürel ve sosyal faaliyetlerle de ilçenin geleceğine yön verecek projeleri hayata geçirdik. Bugün de büyük bir azimle verdiğimiz mücadele sonucu ilçemizi doğalgaza kavuşturacak olmanın ve ilk hamleyi sizlerle birlikte yapmanın büyük mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Göreve başladığımız gün itibariyle Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan doğalgaz projesi içerisinde Arsuz yoktu. Yaklaşık 3 yıl süren bir uğraştan sonra 9 şubat 2017 tarihinde Arsuz bu proje kapsamına alındı. Doğalgaz projesi bir devlet projesidir. Bu mücadeleyi verirken bu konuda başta Enerji Bakanlığı Müsteşarı, EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, AKSAGAZ Genel Müdürü Alper Konyalı ve bunların yanı sıra bu projenin kahramanı Bölge Müdürümüz Metin Ceyhan’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Bu projenin gerçekleşmesinde çok büyük emeği ve katkıları vardır. 9 Şubattan sonra Bölge Müdürlüğümüz hızlı bir şekilde Karaağaç’tan başlayıp, Konacık’a kadar doğalgaz projesini çizmeye başladılar. Sınırlarımızın başlangıcı olan İkem’den başlayıp Kocacık’a kadar imarlı alanların hepsi bir bütün projelendirildi ve bugünde bu projenin uygulaması başlayacaktır. Dolayısıyla etap etap uygulamalar devam edecektir. Doğalgaz gerçekten bir yaşam konforudur, temiz bir enerjidir, çevre dostudur ve bu güzel projeyi ilçemize kazandırmanın gurunu yaşıyoruz. Bizler bambaşka bir belediyecik anlayışıyla güzel Arsuzumuza değer katacak ve hemşerilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek her türlü projeyi sorumluluk alanımız olup olmadığına bakmaksızın gece – gündüz demeden, içten, samimi ve büyük bir özveriyle ilçemize kazandırmaya çalışıyoruz. Çünkü, Arsuz bunları hak ediyor ve her şeyin en iyine layıktır” şeklinde konuştu.

Doğalgaz ve elektriğin yeraltına alma çalışmaları ile birlikte altyapının da başlaması ve bu çalışmaların tek bir kazı çalışmasıyla gerçekleştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Başkan Culha, “Göreve başladığımızda yine ilçemizde elektrik sorunu vardı. Yine huzurunuzda eski Toroslar Tedaş, şimdiki Enerjisa’ya teşekkür ediyorum. Can suyu dediğimiz bir çok notada, enerjinin aksadığı bir çok noktalarda taleplerimiz doğrultusunda trafo tesisi yaptılar ve şebeke revizyonuna gittiler. Hali hazırda bizim 5 tane köyden gelen Kurbağı, Haymaseki, Tülek, Haymaseki, Tatarlı mahallelerimizin bir bütün elektrik şebekesi yapılmaktadır. Proje dahilinde ihalesi yapılıp şu anda başlayan Nardüzü ve Karaağaç Mahallemizi kapsayacak olan bölgedeki yüksek gerilim şebekesinin hepsi yeraltına alınacaktır. Bu bağlamda da alçak gerilim şebekesinin hepsi revize edilecek, yenilenecek ve ihtiyaç duyulan 11 adet trafo merkezleri ilave edilecektir. İnşallah bu işlemler bittikten sonra bu bölgede de elektrik sorunu yaşanmayacaktır. Bunlarla ilgili de kapı aşındırdık ve bu devlet yatırımları ilçemize geldi. Doğalgaz ve elektrik ile birlikte altyapı da başlarsa halkımızı sadece bir defa yoracağız. Eş zamanlı olarak bu projeleri tamamlayıp, üst yapıya başlamayı hedefliyoruz. Önce siz değerli hemşerilerimin desteği, daha sonra öncelik sıralamasıyla Arsuz’a kent kimliği kazandıracak gerçekçi dev projeleri bir bir hayata geçirmeye ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Çünkü, biz söz verirsek mutlaka yaparız” diyerek, halka hizmet etme aşkını bir kez daha ortaya koydu.

 

Arsuz’da Doğalgaz temel atma Töreni Gerçekleşti Arsuz’da Doğalgaz temel atma Töreni Gerçekleşti Arsuz’da Doğalgaz temel atma Töreni Gerçekleşti Arsuz’da Doğalgaz temel atma Töreni Gerçekleşti

Önceki İçerikHatsu, İskenderun Pınarbaşı Esnafını Rahatlattı
Sonraki İçerikKamusal Düzeni Bozan Araçlar Çekiliyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.