Arsuz Belediyesi, ilik nakli bekleyen hastalara umut olmak için adım attı

Arsuz Belediyesi, kök hücre bağışı konusunda toplumsal farkındalık yaratmanın yanısıra belediye bünyesinde görevli bir personel ve bu hastalığa yakalanan herkes için kök hücre taraması gerçekleştirecek. Türk Kızılay’ın Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) Projesi kapsamında, Arsuz Belediyesi, TÜRKÖK Kök Hücre, İskenderun Kalıtsal Kan Hastalıkları Dayanışma Derneği ve İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemisi Hastalı Yardımlaşma Derneği(İSTOYAD’nin desteğiyle hayata girecek olan proje, 5 Temmuz 2017 günü 10.00 – 17.00 saatleri arasında Arsuz Kent Meydanı’nda yapılacak.

“Öne çık hayat kurtar” sloganıyla sadece bir hastaya değil, bütün hastalara umut olacak olan tarama kapsamında vatandaşlardan alınacak olan üç tüp kan numunesi birçok hastaya yeniden umut ışığı olacak. Sosyal medyada da geniş yankı bulan toplumsal projeye yoğun katılım olması beklenirken, bir çok hastayı yeniden hayata bağlayacak olan tarama için işbirliği olan kurumların yetkilileri herkesi bir adım öne çıkıp, hayat kurtarmaya davet etti.

Arsuz Belediyesi, ilik nakli bekleyen hastalara umut olmak için adım attı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.