Karahüseyinli Mahallesi halkı iftar sofrasında buluştu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, huzur ve hoşgörü kentinde Ramazan Ayı’nın manevi huzurunu Karahüseyinli Mahallesi’nde halkla iftar sofrasında paylaştı. Geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen halk iftarı yoğun bir katılımla gerçekleşirken, Başkan Culha’ya sevgi gösterileri de dikkatlerden kaçmadı. Mahalle maydanında halkı buluşturan iftara, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Müftüsü Mustafa Dönmez, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katılırken, birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik mesajları verildi.
Arsuz İlçe Müftüsü Mustafa Dönmez, Kuran-ı Kerim Tilaveti okumasının ardından, yaptığı kısa konuşmada halkı bir araya getiren ve iftar sofrasında buluşturan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya ve ekibine teşekkür etti.

Ramazan Ayı’nın her yıl ayrı bir tema ile kutlandığını, bu yılki temanın ise “Her canın üzerimizde hakkı var, her insanın üzerimizde hakkı var” olarak belirlendiğini ifade eden Müftü Dönmez, konuşmasında bu temaya ilişkin önemli mesajlar verdi.

Ramazan coşkusunu mahalle sakinleri ile birlikte oruç açarak yaşayan Başkan Nazım Culha da, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 13 canı rahmetle anarak, ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.

Karahüseyini, Kozaklı, Arpaderesi ve Nergizlik mahalle sakinlerinin katıldığı iftarda ortaya çıkan tabloda barışa, dostluğa, kardeşliğe dair tüm güzelliklerin yeraldığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Çok harika bir tablo var burada. Sizlerle birlikte böyle bir sofrayı paylaşmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyorum. Ramazan Ayı bereket ayıdır, rahmet ayıdır, dayanışmanın, kardeşliğin, huzurun ve barışın en yoğun hissedildiği aydır, 11 ayın sultanıdır. Bu ayda küsler barışır, dayanışma kardeşler arasında, mahalleler arasında ve bütün memleketteki herkes arasında daha yoğun hissedilir ve yaşanır. Bizler de bu düşünceden yola çıkarak, bir araya geldiğimiz ve bu yıl ikincisini vermekten büyük bir haz duyduğumuz iftarımıza katılımızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Karahüseyinli Mahallesi halkı iftar sofrasında buluştu Karahüseyinli Mahallesi halkı iftar sofrasında buluştu Karahüseyinli Mahallesi halkı iftar sofrasında buluştu

Önceki İçerikSu ve Atıksu Borcu Olanlara Yapılandırma İmkanı
Sonraki İçerikİftarı su ile açın, sahuru su ile kapatın
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.