Belen’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği Verildi

Ramazan ayı münasebetiyle Kaymakam Abdulaziz AYDIN’ın ev sahipliğinde, İlçemizde ikamet eden Şehit Aileleri ve Gazilerimiz onuruna iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine; Belediye Başkanı Adnan VURUCU ile eşi Yüksel VURUCU, Şehit Aileleri, Gazilerimiz ve eşleri , Kurumlarımızın Daire Amirleri, Mahalle Muhtarları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaymakam Abdulaziz AYDIN’ın misafirleri kapıda karşılamasının ardından iftar programı
Kanuni Sultan Süleyman Camii İmam Hatibi Hasan ŞAHAN tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve akabinde ezanın okunmasıyla başladı. İftar Yemeğini müteakip İlçe Müftüsü Adem CANKURT tarafından yemek duası yapıldı ve Kaymakam AYDIN’ın yaptığı konuşma ile devam etti. Kaymakam AYDIN konuşmalarında;

“Vatanın birliği, beraberliği, istiklal ve istikbali, bayrağı ve ezanı için mukaddes canını vererek şehadet mertebesine ulaşan kıymetli şehitlerimizin yakınları ve gözü pek ve cesur bir şekilde mücadele ederek yaralanan kahraman gazilerimiz ve Belenli hemşehrilerim, bu iftar davetimize icabet edip, bizi şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Konuşmamın başında, hepimizi derinden yaralayan, Şırnak’taki helikopter kazasında şahadet şerbetini içen onüç kahraman askerimize ve Diyarbakır’da Şehit olan üç kahramanımız için Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Bir Ülkenin bağımsızlığı kolay kazanılmadı, çok ciddi mücadeleleri gerektirdi. Cumhuriyetimiz bu noktalara nice meşakkatlerle geldi ve hala sabrımız sınanmaktadır. Ancak Türk Milleti büyük bir millettir, zor günlerde bir araya gelmeyi mücadele etmeyi becerebilen bir millettir. Yaşadığımız bu sıkıntılı günler, güzel günlerin doğum sancısıdır. Çünkü bu millet, bu ülke, sadece kendi coğrafyasında yaşayan garip gurebanın umudu değil aynı zamanda Suriyelilerin, Iraklıların, Kafkasların, Balkanların da umududur. Bu ülkenin bayrağı sürekli o kardeşlerimiz için de dalgalanmak durumundadır. Allah muhafaza o bayrağa gelecek herhangi bir halel sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını değil, bize umut bağlayan saydığımız o coğrafyanın da belini kıracaktır. Ama biz inanıyoruz ki bu sıkıntılarımız elbette kısa süre içinde son bulacaktır. Güçlü devlet olmanın, birlikte olmanın beraber olmanın güzel örneklerini her zaman sergileyeceğiz. İnşallah daha müreffeh, problemlerini ortadan kaldırmış çok güçlü bir devlet olacağız.

Beş senedir bu yemeklerimizi geleneksel hale getirdik. Bulunduğumuz mekan atıl durumdayken proje kapsamında Belediye Başkanımızın da desteğiyle bu hale getirilerek hizmetinize girmiştir. Bugün ilk açılışı yapmış olduk hepimize hayırlı olsun. Hem Kaymakamlığımızın hem de Belediyemizin Belen halkına bir hediyesidir. İşletmeciliğini öğretmenevimize devrettik tüm halkımıza hizmet edecek, günlerin, toplantıların yapılabileceği kapılarının tüm halkımıza açık olacağı güzel bir mekan olacaktır.

İlçemiz yedibin civarında Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. İlçemiz Ensar sıfatının hakkını vererek üzerine düşeni ziyadesiyle yapmaktadır. Bize düşen misafirperverliği layıkıyla yapacağız inşallah. Diyerek sözlerini, iftar yemeğinin sponsorluğunu üstlenen Fatih Tosyalı beyin şahsında tüm Tosyalı ailesine teşekkür ederek sona erdirdi.

Program sonunda, Kıbrıs Gazisi İbrahim ÇOPUR tarafından hazırlanan “Bu Vatan Kimin” tablosunun Kaymakam AYDIN’a takdimi edilmesi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Belen’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği Verildi Belen’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği Verildi Belen’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği Verildi Belen’de Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği Verildi

Önceki İçerikHatay’da 1 Terörist Teslim Oldu
Sonraki İçerikRamazanda 2 Litre Su Tüketilmeli
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.