İhh Mavi Marmara Şehitlerini 7. Yılında Rahmetle Anıyor

Hatay İHH Gönüllüleri adına yapılan ortak basın açıklamasında konuşan Hikmet Altunsöz, İsrail Askerleri tarafından Mavi Marmara Gemisinde 7 yıl önce saldırıya uğrayan şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

İskenderun İHH Vakfı önünde yapılan basın açıklamasında KONUŞAN Altunsöz, “Gazze Özgürlük Filosu Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz. Bugün, Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Özgürlük Filosu’na yapılan hain saldırının 7. yılındayız. İsrail, maalesef Gazze’yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, Müslüman liderleri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa’yı taciz etmeye devam ediyor. Şimdi Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin tam vaktidir Evet, İsrail zulmüne bütün dünya göz yummuşken şimdi yeniden sesimizi yükseltmenin, İsrail’in yaptığı zulümleri hatırlamanın ve hatırlatmanın vaktidir.Yedi yıl önce bugün 700’e yakın insan gemilere binip Gazze’ye gitmeyi hedeflemişti. İsrail’in saldırısı sonucunda 10 kardeşimiz şehit olmuştu ve bizler uluslararası sularda kaçırılıp hapsedilmiştik. Saldırı sonrası gelen tepkiler sonucunda Gazze iki yıl boyunca nefes alabilmişti. Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail, Gazze’ye giren yardım kalemlerini artırmak zorunda kalmıştı. Bugün ise ne yazık ki, Mavi Marmara’nın Gazze adına elde ettiği kazanımlar unutturulmaya çalışılıyor.

Halbuki Mavi Marmara Kudüs – Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. İsrail’in amacına uygun tek çözüm ise “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmak”tır. Unutturmayacağız! Unutturmayacağız, çünkü Rabbimizin ayetleriyle övdüğü mübarek belde şu an Siyonistlerin zulmü altındadır. Bu sebeple Kudüs’ün özgürlüğü için mücadele eden Müslümanlar, aynı zamanda dünya Müslümanlarını temsilen orada mücadele ediyorlar. Bizim adımıza orada savaşıyorlar. Bilmeliyiz ki, Kudüs’ü işgalden, Gazze’yi ablukadan kurtarmak için çaba göstermek her İnsanın insani ve her Müslüman’ın İslami sorumluluğudur.

Unutmayalım ki, Kudüs işgal altında durdukça, Mescidi Aksa ve Gazze’de Müslümanlar Siyonistlerin zulmüne maruz kaldıkça, bizler vebal altındayız. Bu sebeple orada mücadele veren Müslümanlara maddi ve manevi destek olmak bizler için bir borçtur, bizim görevimizdir. Bugün Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye sahip çıkma günüdür. Bizler şuna inanıyoruz ki, Kudüs özgür olursa, ümmet özgür olacak. Kudüs esaretten kurtulursa ümmetin özgürlük kapısı açılacak. Kudüs’ün özgürlüğü demek Siyonist İsrail’in sonu demektir” dedi.

İhh Mavi Marmara Şehitlerini 7. Yılında Rahmetle Anıyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.