Başkan Culha , Arsuz Cumhuriyete sahip çıkan bir ilçedir

Arsuz Belediyesi’nin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 98’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği Gençlik Konseri’nde coşku zirve yaptı. İlçeye modern bir görünüm kazandıracak olan Arsuz Kent Meydanı’nın ilk kez bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı konser adeta festival tadında kutlandı. A-Star Band rock grubunun ardından, bölgenin yetiştirdiği ender seslerden biri olan Serhad Raşa’nın sahne aldığı konseri izleyenler unutulmaz bir gece yaşarken, binlerce kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla İzmir Marşı’nı Başkan Nazım Culha ile birlikte söylemesi de adeta 19 Mayıs ruhunu Arsuz’da yeniden yaşattı.

Arsuz Kent Meydanı’nın da halk tarafından tam not aldığı konsere Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Mehmet Mansuroğlu ile binlerce kişi katıldı.

Resmi açılışı gerçekleşmeyen Arsuz Kent Meydanı’nın Cumhuriyet coşkusu ile fiilen açılmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Gençlik konserimizin gerçekleşeceği Kent Meydanımız hepimize hayırlı – uğurlu olsun. Çok fazla eksikliğini hissettiğimiz bir alandı. Çünkü, Arsuz Halkı sosyal, kültürel, sanatsal, siyasal her türlü etkinliği demokratik çerçevede kutlamasını seven, Cumhuriyetine sahip çıkan bir ilçedir. Bizler de bu yapımıza yakışır bir şekilde, tüm etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir kent meydanı için yaklaşık iki yıldır çalışıyoruz. Resmi açılışını yapmadan burayı Cumhuriyet coşkusuyla fiilen açmış bulunmaktayız. Sevgili dostlar, 19 Mayıs 1919; gençliğin, inancın, bir ulusun özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla esarete başkaldırışının, dünya tarihine altın harflerle nakşedilecek bir direniş ve diriliş efsanesinin adıdır. Bu güzel bayram Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmiştir. Cumhuriyeti, demokrasiyi gençler koruyor, bizler de onların yanındayız. Gençlik gelecektir, gençlik umuttur, bizler de gençlerimize güveniyoruz…

Demokrasiye, Cumhuriyete, hukukun üstülüğüne inananlar olarak Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız. Bundan hiç kimsenin kuşku olmasın. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin isimsiz kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Biliyoruz ki; ne yapılırsa yapılsın bizim gençlerimiz asla kindar ve ayırımcı olmayacak.. Sürekli Cumhuriyetten ve demokrasiden yana olacaklar. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bayramımız kutlu olsun..” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın konuşmasının ardından büyük beğeni toplayan konserde Başkan Nazım Culha, CHP İlçe Başkanı Faik Çekin, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar kol kola omuz omuza halaylar çekerek, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Başkan Culha , Arsuz Cumhuriyete sahip çıkan bir ilçedir Başkan Culha , Arsuz Cumhuriyete sahip çıkan bir ilçedir Başkan Culha , Arsuz Cumhuriyete sahip çıkan bir ilçedir Başkan Culha , Arsuz Cumhuriyete sahip çıkan bir ilçedir

Önceki İçerik22 Mayıs Hatay FETÖ Operasyonu Verileri Açıklandı
Sonraki İçerikErasmus+ İle Belen’li Gençler Hırvatistan’da
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.