İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı

İskenderun’da ‘Bahar Bayramı’ olarak bilinen Hıdırellez kutlamalarının yapıldığı Aziz George Kilisesi’nde dilek izdihamı yaşandı.

Hızır ve İlyas peygamberlerin her yıl buluştuklarına, insanların dileklerini gerçekleştirdiklerine inanılan ve baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez Bayramı, kilisede kutlandı.

İskenderun’da Ruz-ı Hızır (Hızır Günü) olarak adlandırılan Hıdrellez kutlamaları Hıristiyan ve Müslümanların katılımıyla Aziz George Kilisesi’nde yapıldı. Kilisede yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan kutlamalarda, dilek yazılan kağıtların çok oluşu ilginç görüntüler ortaya çıkarttı.

Aziz Corch Kilisesi’nde yapılan kutlamaya, Hıristiyan ve Müslümanlar birlikte katıldı. Kutlamaya katılanlar mum yakıp dua edip kağıtlara yazdıkları dileklerini kilisenin iç bölümüne bu kâğıtları atıyorlar veya zeytin dallarına bağlıyorlar. Atılan tüm dilek kâğıtları daha sonra kilise görevlisi tarafından toplanarak, gelenek inanışına göre gece yarısı denize dökülüyor.

İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı İskenderun’da Kilisede Hıdırellez Kutlaması İzdihamı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.