Engelsiz Yaşam İçin ‘’İşaret Dili’’

İskenderun da engelleri kaldırmak için bir adım daha atıldı. İşaret Dili eğitimi alan iki genç yetenek Seda ÖZTÜRK ve Gizem ÖZDEMİRCİ sessiz şekilde büyük ses getirdiler. Kısa sürede ses getiren videolarını ‘’engelsiz_isaretler ‘’ adı altında İnstagram sayfasında yayınladılar.

İşaret dili ile şarkıları tercüme eden genç yetenekler işitme engellilerin dünyasında yeni bir boyut oluşturmayı başardılar. Onlara mimiklerle ve el işaretleri ile şarkıların duygularını anlattılar.

İskenderunhaber.com Haber sitemize Açıklamalarda Bulunan ; El işaretleri alanında kendilerini geliştirmeye devam edeceklerini belirtiten Öztürk ve Özdemirci işaret dili ile tiyatro da yapacaklarını engelli bireylere sanatsal boyutta büyük katkı sağlayacaklarını belirttiler. Ayrıca bu dili öğrenmek isteyen kişiler için öğrenme merkezleri açacaklarını insanlara yardımcı olabilmek kadar meziyetli bir dil daha olmadığını özellikle vurguladılar.

Peki nedir İşaret Dili?

İşitme ya da konuşma engelli bireylerin kendi aralarında bir iletişim kurabilmek adına el hareketleri, yüz mimikleri ve vücut dillerini bir bütün şeklinde kullanarak kurmaya çalıştıkları iletişime işaret dili diyoruz. Her ülkenin kendine özgü işaret dili olduğu gibi, bu işaret dillerinin de kendi aralarında ayrıldıkları lehçe ve aksanları vardır. Türklerin işaret dilleri ve Türkçe’nin genel gramer yapısı arasında da farklılıklar vardır. İşaret dili, sanıldığının aksine çok kolay öğrenebilinecek bir oluşum değildir. Türkçe gramerinden daha zorlayıcı unsurları olduğu söylenmektedir.

Instgram :  engelsiz_isaretler

Engelsiz Yaşam İçin ‘’İşaret Dili’’ Engelsiz Yaşam İçin ‘’İşaret Dili’’ Engelsiz Yaşam İçin ‘’İşaret Dili’’ Engelsiz Yaşam İçin ‘’İşaret Dili’’

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.