Deniz Dibinden Çıkan Atıklar Denize Dönmeyecek

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı medeniyetler kenti Hatay’a yakışan temiz çevre yaratmak amacıyla çalışmalara devam ediyor. Şehir merkezlerinde gerçekleştirilen temizliğin de dışında yaz aylarının gelmesi ile deniz ve sahil temizliği çalışmalarına ağırlık veren Daire Başkanlığı, Hatay’ın sahil şeridini ve denizini temiz tutmak konusunda yeni çalışmalar, projeler gerçekleştiriyor. Son olarak Hatay’a kıyısı bulunan sularda balıkçılık faaliyeti gerçekleştiren vatandaşları deniz temizliğine dâhil eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı çevrenin ve doğanın korunması konusunda toplumu bilinçlendirmenin önemini göz ardı etmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkçılık faaliyeti gerçekleştiren teknelerin ağlarına takılan ve tekneye alınan atıkların tekrar denize atılmaması amacı ile balıkçılarla görüşme gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı balıkçı barınaklarına yerleştirdiği Deniz Atığı Konteynerleri ile daha temiz deniz hedefliyor. Konu ile ilgili gerçekleştirilen, balıkçı barınakları kooperatif başkanları, balıkçılar ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının yetkililerinin bulunduğu toplantıda deniz dibinden çekilen atıkların tekrar denize atılmamasının çevreye büyük katkı sunacağı, yerel olarak ise denizlerimizde sağlanacak temizlik ile balıkçılık faaliyetlerine de olumlu katkıları olacağı belirtildi. Temiz deniz ve sahillerin aynı zamanda daha çok turist demek olduğunun ifade edildiği toplantıda temizliğin her daim bir bütün olarak geleceğe yatırım demek olduğu belirtildi. Toplantıda ayrıca konteynerlerin sadece deniz atığı toplamak amacı ile barınaklara yerleştirildiği ve amacına uygun kullanılması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Deniz Dibinden Çıkan Atıklar Denize Dönmeyecek

Önceki İçerikİskenderun’da “Evet” Çadırı Açıldı
Sonraki İçerikKüçük sanayi sitesinde asfalt çalışmaları devam ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.