Başkanı Seyfi Dingil: Sahil Şeridine Otomasyonlu Aydınlatma Sistemi Kurulacak

İskenderun Belediyesinin “Akıllı Sokak Aydınlatma Sistemi Projesi” kapsamında Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nemci Özdemir ve beraberindeki teknik heyet İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,” Bir süre önce Akıllı Sokak Aydınlatma sisteminin ihalesini yapmıştık. Proje kapsamında eş değer ışık veren sistemlere ya da enerji tüketen sistemlere göre %60 enerji tasarrufu sağlanacak.100 W kameralı armatür ile tüm alan online takip edilecek. IP kamera özelliği ile armatüre uzaktan bağlanılarak saha durumu an be an görüntülenecektir. Akıllı aydınlatma sistemleri ile verimlilik artacak, dolayışı ile aydınlatma maliyeti ile enerji ihtiyacı azalacaktır “dedi.
İLK KEZ İSKENDERUN’DA UYGULANACAK
Özdemir ise yaptığı açıklamada,” Türkiye genelinde bir ilke imza atılan bu projenin de ilk startının İskenderun’da verilmesi İskenderun ilçemize gösterdiğimiz değeri ortaya koymaktadır. Bu proje ile enerji tasarrufu sağlanacak olup, sahil yürüme alanında bulunan çocuk parkları ve hanımefendilerin dolaşım alanlarının daha rahat ve güvenli olabilmesi için son teknolojik içerik sağlayan tümleşik olan akıllı armatürlerle yatırım maliyeti de alt sınıra indirilmiştir” diye konuştu.
Başkanı Seyfi Dingil: Sahil Şeridine Otomasyonlu Aydınlatma Sistemi Kurulacak Başkanı Seyfi Dingil: Sahil Şeridine Otomasyonlu Aydınlatma Sistemi Kurulacak

Önceki İçerikBelen’de Yağmur Izgaraları Yenileniyor
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi’nde Halk Günleri Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.