Hatay’da İlk Defa Tek Ameliyatla Biyonik Kulak Takıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz kliniğinde görevli Prof. Dr. Ertap Akoğlu tarafından halk arasında biyonik kulak olarak bilinen “ Koklear İmplantasyon “ ameliyatı Hatay’da ilk kez tek operasyonla iki kulağa uygulandı.
Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 2013 yılından beri ileri derecede işitme kaybı olan veya hiç işitemeyen kişilerde tek kulağa uygulanan biyonik kulak ameliyatı, her iki kulak için SGK ödemesinin gerçekleşmesiyle Hatay’da ilk olarak iki kulağa birden yapıldı.
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ertap Akoğlu doğumsal işitme kayıplı hastaların topluma kazandırılmasında ameliyatın başarısı için erken teşhisin gerekli olduğunu, erken teşhis için anne babaların çocuklarını doğumdan hemen sonra ileri tetkik ve tedavinin yapıldığı sağlık kurumlarına götürerek gerekli işitme tarama testlerini yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Hatay’da İlk Defa Tek Ameliyatla Biyonik Kulak Takıldı Hatay’da İlk Defa Tek Ameliyatla Biyonik Kulak Takıldı

Önceki İçerikMeteoroloji’den Sel Uyarısı
Sonraki İçerikHatay’da 3.359 araç sürücüsüne İdari Para Cezası uygulandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.