Haymaseki’ye pırıl pırıl yol

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, köyden mahalleye dönüşerek ilçe sınırlarına dahil edilen Haymaseki Mahallesindeki asfalt çalışmalarını inceledi. Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, Haymaseki Mahalle Muhtarı Süleyman Kılıç ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte asfalt dökülen yollarda yürüyen Başkan Culha’ya vatandaşlar memnuniyetlerini dua ederek dile getirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Haymaseki Mahallesi’nde yeni yol açılması ve imar taleplerini de değerlendiren Başkan Culha, mahallede bizzat yerinde inceleme yaparak ve arazi koşullarına göre yeni yolların açılabilmesi için talimat verdi.
Haymaseki Mahallesi’nden sonra asfalt ve parke çalışmalarının belirlenen plan ve program kapsamında Tülek, Beyköy ve Kurtbağı Mahallelerinde başlayacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Haymaseki, Konacık, Tatarlı, Tülek ve Karagöz Mahallelerimiz daha önce köy yerleşim birimiydi, büyükşehir yasası ile mahalleye döndü. Dolayısıyla burada sıkıntılar çok fazla. En önemlisi yoğun yerleşim yerlerinin olduğu bu bölgelerde yolların çok kötü olması. Biz bu mahallelerdeki en sıkıntılı yolları tespit ederek, onarmaya çalışıyoruz. Buraların 1/5 binlik planları büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor, ardından da 1/binlik planları da biz yapacağız. Bu planların tamamlanmasıyla inşallah imarınız da yapılacak, yeni yollarınız da açılacak ve bu mahalleler şehir olma yolunda adım atacak. Bölgenin imar problemi var. Köyden mahalleye dönen yerlerde mülkiyet problemi yaşanıyor. Bunun çözülmesi gerekiyor. İkincisi de hazine arazileri… Devlete ait arazilerde binalar yapılmış devlette oralardan ecremisil adı altında kira alıyor. Vatandaşlarımız bundan muzdarip. Devletin bu arsaları hak sahiplerine satması lazım” dedi.

Haymaseki’ye pırıl pırıl yol Haymaseki’ye pırıl pırıl yol

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.