21. Yüzyıl parmak izi değil, dijital delillerin devri olacak

Son dönemde hayatımızın her evresine giren internet ve teknolojinin artık suçun da merkezi olduğunu belirten Uzmanlar “21. Yüzyıl parmak izinin değil, dijital delillerin devri olacak. Çünkü parmak izi ve DNA’da hata ihtimali halen olsa da dijital delillerde hata ihtimali çok az oluyor” dedi.

Üç oturum şeklinde üç saatten fazla süren konferansta, hacker’lık, siber dünyanın güvenliği, sanal alemin yeraltı dünyası, siber suçlar, bilişim delilleri konularında üzerinde bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

 

Siber güvenlik aleminin yeraltı dünyası olarak nitelenen underground’a dair bilgiler verdi. Hacker’ların zaman zaman farkında bile olmadan çok büyük suç örgütlerine yardımcı olduğunu işler yaptığını söyleyen Uzmanlar, “İnternetin yeraltında dünyasında işler yapan hacker’lar silah satışı ve uyuşturucu ticareti yapılan platformların kurucusu ya da üyesi olabiliyor. Ancak bu faaliyetlerin içinde yaralan bilgisayar korsanları er ya da geç yakalanıp cezaevine giriyor. Bu bilgi ve yeteneğin insanlığa yararlı şekilde kullanmasın çok önemli” dedi.

“21. yüzyıl dijital deliller devri olacak”

Son dönemde hayatımızın her evresine giren internet ve teknolojinin artık suçun da merkezi olduğu belirtti ve “21. Yüzyıl parmak izinin değil dijital delillerin devri olacak. Çünkü parmak izi ve DNA’da hata ihtimali halen olsa da dijital delillerde hata ihtimali çok az oluyor. Bununla beraber artan teknolojiyle beraber çok ciddi bir suç örgütlenmesi olmasına rağmen bilişim suçlarını araştıran emniyet güçleri sayısında yetersizlik var, personel ihtiyacı bulunuyor. İnternet ve teknolojisi sayesinde insan kaçakçılığı, uyuşturucu tacirliği, çocuk pornografisi gibi suçlarda çok ciddi artış oldu çünkü terör örgütleri siber dünyayı kullanıyor, iletişim kanalı haline getiriyor.” dedi.

21. Yüzyıl parmak izi değil, dijital delillerin devri olacak

Önceki İçerikHatay Valiliği Düşen Uçakla İlgili Açıklama Yaptı
Sonraki İçerikMart Ayı Hatay FETÖ Operasyonu Verileri Açıklandı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.