Hatay’da Kaçak Moloz ve Hafriyata Geçit Yok

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin muhtelif yerlerinde kaçak yollarla dökülen molozlara ve hafriyat yıkıntılarına karşı aldığı tedbirleri yoğunlaştırdı.
Gerekli izinlerin alınmayarak, halk sağlığını tehdit edecek şekillerde kamuya açık alanlara kaçak yollarla moloz ve hafriyat döken kişi ve kişilere karşı gerekli önlemleri arttırarak alan HBB ekipleri, uyarılara uymayan kişi ve şirketlere cezai işlem uyguluyor.

Hatay’ın her noktasında bu konuya dair büyük titizlikle çalışan HBB ekipleri, vatandaşın sağlığını tehlikeye atacak ve doğaya zarar verecek hiçbir uygulamaya müsaade etmeyeceklerini belirtti.
Konuyla ilgili açıklama yapan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, “Vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için aldığımız önlemleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kaçak yollarla rastgele dökülen moloz ve hafriyat atıkları ciddi oranda tehlike arz ediyor. Bu alanda çalışan firma yetkililerini daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu şehir ve doğanın tüm güzellikleri hepimizin. Bunları korumak ve gelecek nesillere tertemiz bir şekilde bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmasının devamında il genelinde toplam 6 adet hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama sahasının bulunduğunu da belirten Dolğun; “Antakya’da Serinyol ve Karlısu, Defne’de Subaşı, Samandağ’da Alevışık, Dörtyol’da Karakese ve Arsuz’da Karahüseyinli mahallelerindeki sahaların kullanılması çok önemli. Vatandaşlarımız hafriyat sahaları ile ilgili detaylı bilgiyi Belediyemizin 444 12 06 ve Daire Başkanlığımızın 0326 225 17 00 (dahili 4201) numaralı telefonlarından alabilirler” diyerek bu konunun teminatı olmaya devam edeceklerini belirtti.

Hatay’da Kaçak Moloz ve Hafriyata Geçit Yok Hatay’da Kaçak Moloz ve Hafriyata Geçit Yok Hatay’da Kaçak Moloz ve Hafriyata Geçit Yok

Önceki İçerikKurslar Hatay’da Farkındalık Yaratıyor
Sonraki İçerikHatay’da 2016 yılı Aralık ayında ihracat 201,6 milyon dolar Oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.