Arsuz’da 6 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde Sona Gelindi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Derekuyu Deresi üzerinde yapımı devam eden ve altı mahalleyi birbirine bağlayacak olan köprü inşaatını inceledi. Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı ve Derekuyu Muhtarı Saffet Avcı’nında eşlik ettiği inceleme gezisinde Başkan Culha, Derekuyu, Çengen, Helvalı, Arpaderesi, Karahüseyinli ve Kışla olmak üzere 6 mahalleyi birbirine bağlayacak olan köprünün vatandaşlar için çok büyük önem taşıdığını söyledi.
Köprünün yaz ve kış mevsiminde vatandaşların mahalleler arası ulaşımını oldukça rahatlatacağını dile getiren Başkan Nazım Culha, “Öncelik sıralamasına göre belirlediğimiz hizmetler kapsamında, vatandaşlarımızın da talebi doğrultusunda Derekuyu Deresi üzerindeki köprümüzün yapımı için çalışmaları hızlandırdık. Mahalleler arası hem yol bağlantısını sağlayacak, hem ulaşım mesafesini azaltacak, hem de vatandaşlara mahalleler arasında daha kolay geçiş imkanı sunacak olan köprümüz Derekuyu, Çengen, Helvalı, Arpaderesi, Karahüseyinli ve Kışla olmak üzere altı mahallemizi birbirine bağlayacak. Çerçikaya’dan gelen vatandaşlarımız da Çengen’e geçmek için bu köprümüzü kullanacaklar. Yıllardır vatandaşlarımız buradan geçerken sıkıntı çekiyorlardı. Hatta kışın mevsim şartlarından dolayı buradan geçemiyorlardı. Biz bu sıkıntıyı da ortadan kaldırıyoruz, vatandaşlarımız hem yazın – hem kışın birbirlerine daha rahat gidip gelebilecekler. Ben bütün Arsuz’a ve Derekuyu halkımıza köprümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Nazım Culha, köprünün yaklaşık 5 kilometrelik yeni stabilize yol bağlantısının da hazır olduğunu belirterek, hem köprünün hem de yolun tamamlanmasıyla ulaşımın daha da kolaylaşacağını da sözlerine ekledi.

Arsuz’da 6 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde Sona Gelindi Arsuz’da 6 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde Sona Gelindi Arsuz’da 6 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde Sona Gelindi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.