İnşaat Mühendisleri Odası Kuruluşunu Coşku İle Kutladı

İnşaat mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 62. Yıl dönümü coşku ile kutlanırken, birlik ve beraberlik Mesajları verildi. Anıl Life de İskenderun İnşaat mühendisler Odası tarafından düzenlenen yemekli gece de eski başkanlar ve meslekte 40 ile 25 yılını geride bırakan üyelere plaketleri verildi.

İskenderun İnşaat Mühendisleri Odasının 62. kuruluş yıl dönümü için düzenlenen gecede konuşan İMO İskenderun Başkan Selahattin Gündüz, odanın, 62 yıllık geçmişinde ülkenin kalkınması için mücadele ederken ülke kaynaklarının israf edilmemesi, çevre kirliliği ve doğa katliamı olmaması, deprem ve benzeri felaketlerin yıkımlarının aza indirilmesi için azamı gayret gösterdiğini söyledi.

Başkanı Gündüz, dün olduğu gibi bugün ve yarın da doğrunun yanında ve her türlü yanlışın karşısında olacaklarına değinerek; “Mühendis olmanın birçok sorumluluğu beraberinde getirdiğinin bilinciyle odamız sorumluluk almakta tereddüt etmez, etmemiştir. Fay hatlarıyla bezenmiş olan ülkemizde inşaat mühendisliği yapmak son derece güç bir iştir. Elini taşın altına koymayı, suya sabuna dokunmayı gerektirir. Meslek alanlarımıza müdahaleye rağmen inşaat mühendisleri olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Deprem bölgesi olan ülkemizde oda-üye ilişkisi hayatidir. Yıkıcı bir deprem olduğunda İnşaat mühendisleri Odası kontrol etmişti denilecektir. Bu, o gün meydana gelecek olan iyi ve kötü sonuca ortak olmak demektir. Bu yüzden bu güne kadar meslektaşlarımızın eğitimine önem veriyoruz. Bundan sonra da önem vereceğiz ki teoride eksiğimiz kalmasın” dedi

Başkan Gündüz, konuşmasında gündemdeki anayasa değişikliği konusuna da değinerek şu mesajı verdi: “ Zorluklara rağmen halkımız Türkiye’mizin bütünlüğünden, hukuk devletinden anayasamızda yer alan ve bizim çimentomuz olan laiklikten yana tavır koyacağından inancımız tamdır. Odamızın etkisizleştirileceği, yetkisizleştirileceği sıklıkla gündeme getirilmektedir. Benim inancım odur ki, demokrasilerde hiçbir kurum veya kişi istemedikçe onu kimse etkisizleştirilemez, yetkisizleştirilemez. Yapılabilseydi, neredeyse tek başına Anadolu’ya çıkmış olan G. Mustafa Kemal Atatürk etkisizleştirildi, yetkisizleştirebilirdi. Anadolu’ya çıktığı andan itibaren önünü kesmek için dünyanın koca devletleri uğraştılar. Ulu önder ve Türk milletinin sağlam iradesi karşısında işgalciler vatanımızdan arkalarına bakmadan kaçıp gittiler ve bir daha gelmesinler. Bunun üzerine yüzünü Anadolu insanına dönen M. Kemal, halkının desteğini alarak bugünkü Cumhuriyeti onlarla birlikte kurdu ve bize de yaşatma görevi verdi.”

Gecede İMO Başkan Yardımcısı Yıldıray Şengül de, odanın son dönemlerde yaptığı etkinlikler ile üye-oda dayanışmasını en üst noktaya getirildiğini savundu.

Konuşmaların ardından meslekte 40 ve 25 yılını dolduran mühendislere plaketler verildi. Plaketleri de mesleğe ilk adımlar atan genç mühendisler tarafından takdim edildi. Gecede ayrıca, odada başkanlık yapanlar da unutulmadı ve onur belgesiyle onurlandırıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Onursal Başkanı Bülent Seküçoğlu’na da plaketini İMO Başkan Yardımcısı Yıldıray Şengül takdim etti. Başkanlar adına konuşan kurucu Sabahattin Akbay ise, oda kurulmadan önce bir birleriyle konuşmayan, bir araya gelmeyen bir mühendis grubu olduğuna dikkat çekerek, oda sayesinde birlik ve beraberliğin, dayanışmanın sağlandığında ve bundan da büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Gecede ayrıca, hayatını kaybeden mühendisler de hazırlanan slaytla anıldı. Hazırlanan kısa tanıtım filminde de halka mühendis ve mimarın görevleri soruldu, alınan ilginç cevaplar salonda ilgiyle izlendi.

Plaket töreninin ardından üyeler ve davetliler, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Halayların çekildiği, dansların edildiği gecede mühendisler, unutulmaz anlar yaşadılar.

İnşaat Mühendisleri Odası Kuruluşunu Coşku İle Kutladı İnşaat Mühendisleri Odası Kuruluşunu Coşku İle Kutladı İnşaat Mühendisleri Odası Kuruluşunu Coşku İle Kutladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.