İsmet İnönü Mahallesi’ne Foseptik Çukurlar Yerine Yeni Hatlar Döşeniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), evlerden gelen katı atıkların toplandığı çukurların iptal edildiğini ve bu sayede tıkanmaların önüne geçildiğini duyurdu.

Bazı bölgelerde önceden kanalizasyon bağlantılarının çukurlarda birleştirilerek deşarj sağlandığını ve bu sistemin tıkanıklıklara sebep verdiğini tespit ederek şikâyet üzerine iptal edildiğini bildiren Genel Müdürlük, altyapının en önemli unsurlarından biri olan kanalizasyon hatlarının sorunsuz bir şekilde deşarjının sağlanması için yapılan projeler ile çözüm arayışının devam ettiğini açıkladı.

İskenderun ilçesine bağlı İsmet İnönü Mahallesi’nde yapılan çalışmada, tıkanıklık meydana gelen fosseptik çukurların bulunduğu 736 Sokak’ta ki hattın parçalandığını tespit edilerek 300’lük koruge borular ile 24 metre yeni hat döşendi ayrıca 2 parsel bacası da tamir edildi.

Vidanjör aracıyla mahalle genelinde temizlik yapıldığını bildiren HATSU, ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne yapılacak bildirimlerin müdahalenin hızlanmasında önemli rol oynadığını hatırlattı.

İsmet İnönü Mahallesi’ne Foseptik Çukurlar Yerine Yeni Hatlar Döşeniyor İsmet İnönü Mahallesi’ne Foseptik Çukurlar Yerine Yeni Hatlar Döşeniyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.