Zabıta Dairesi Başkanlığı Hayvan Kesim İşlemlerini Titizlikle Yürütüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Mezbahaneler, Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü hayvan kesim çalışmalarını titizlikle sürdürmeye devam ediyor.
HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüm mezbahaneler de Hatay İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin kontrolünde muayeneden geçen hayvanlarda herhangi bir hastalığa rastlanmaması halinde kesim işlemi gerçekleştirilmektedir. Kesme işlemi tamamlandıktan sonra hijyenik koşullarda en az 12 saat dinlendirilen etler Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı soğuk hava araçlarıyla sahiplerine teslim ediliyor. Kesim sırasında iç organlarında hastalığa rastlanılan etler ise karantiya alınıp imha edilmektedir.
Halkımızın sağlıklı koşullarda güvenilir et tüketmesi amacıyla küpeli ve sisteme kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılmakta olup tüm mezbahanelerde Haccp(Gıda Güvenlik Sistemi) ve ISO 22000 prosedürleri uygulanmaktadır.
2016 yılı içerisinde faaliyet gösteren HBB bünyesine bağlı mezbahanelerde 13.004 büyükbaş,37.743 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirilmiş olup hali hazırda 7 mezbahaneyle çalışmalarına devam eden HBB Zabıta Daire Başkanlığı yapımı devam eden Üzümdalı ve Dörtyol Mezbahanelerinin bitmesiyle hizmet ağını daha da genişletmeyi hedefliyor.
Halkımızın daha sağlıklı et tüketmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın sağlıklı bir kent vizyonuna uygun modern tesislerle halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz dedi.

Zabıta Dairesi Başkanlığı Hayvan Kesim İşlemlerini Titizlikle Yürütüyor

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.