Yeni Hatay Devlet Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Yeni Hatay Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı.
Genel Sekreter Dr.Sebahattin YILMAZ yaptığı açıklamada;
“Yapımı tamamlanan yaklaşık 100 Milyon TL mal olan Hatay Devlet Hastanesi hizmet binası, 139.798,04 m² arsa alanı üzerine, 94.464,45 m² kapalı alan da halkımızın hizmetine açılarak hasta kabulüne başlanılmıştır.
Hatay Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında aşamalı şekilde hizmet verilmesi planlanmaktadır. İlk aşamada 300 yataklı servis, 3 ameliyathane, 20 yoğun bakım ve 20 poliklinik açılmış olup muayene ve tedaviye başlanılmıştır.
Antakya Devlet Hastanesi Ek hizmet binası (Eski SSK Hastanesi) ve Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastanelerinin Hatay Devlet Hastanesi yeni hizmet binasına taşınması ile birlikte toplamda 900 yatak kapasiteye ulaşacak ve hizmete devem edilmesi planlanmaktadır.
22.12.2016 tarihinde Eski SSK hastanesininim taşınması planlanmakta olup 23.12.2016 tarihinde Yeni hizmet binasında hizmet verilmesi planlanmaktadır.
SSK hastanesinin, Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin ve Antakya Devlet Hastanesinin bazı birimlerinin taşınması ile 24 Ameliyathane, 900 yatak,100 poliklinik servisi,120 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecektir.
Yılmaz; Yeni hastanenin her anlamıyla Hatay’daki en büyük sağlık tesisi olacağını hastanede yer alan ekipmanların son teknoloji ürünü olacağını hastanenin tam anlamıyla sağlık kompleksi haline geleceğini, Alanında uzman hekimlerimizin görev alacağı, sağlık hizmetlerinde kalitenin en üst düzeyde tutulduğu, beş yıldızlı otel konforunda odalara sahip, özel hastane konforunu aratmayan hastanenin yapımında emeği geçen başta Sağlık Bakanlığımız ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığımız olmak üzere Hatay Valiliğine, Mühendisine, İnşaat ustasına, teknisyenine ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eder, Tesisimizin, Halkımıza Sağlık ve Şifa kaynağı getirmesini temenni eder, Sağlıklı günler dilerim “dedi.

Yeni Hatay Devlet Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı Yeni Hatay Devlet Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı Yeni Hatay Devlet Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.