İyi bir girişimci olmak için, önce kendinize yatırım yapın

İSTE Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde, İSTE’li öğrencilerin mezuniyet sonrasında hangi adımları atması gerektiğinden bahsederek izlemeleri gereken yolları anlatan Key of Change kurucusu Murat Özanlar; “Öncelikle kişisel pazarlamanızı kurumsal kimliğe uygun bir şekilde ve planlı olarak yapmalısınız. Dünya şu an girişimcilik üzerine konuşuyor, bu alanı değerlendirebilirsiniz veya tamamen teknolojiyi bilmeye, şekillendirmeye dönüşmüş olan dünya pazarında kendinize bir yol çizebilirsiniz. Öncelikle bir konuda anlaşmamız gerekiyor. Türkiye’de bu kadar mezunu istihdam edebilecek iş olanağı henüz mevcut değil. Türkiye’nin ve Dünyanın girişimcilere ve girişimciliğe ihtiyacı var. Bu noktada, ‘inovasyon’ kelimesi karşımıza çıkıyor ve İSTE’nin bir teknik üniversite’ olması sizin için büyük avantaj” diyerek; İSTE’li öğrencilerin teknoversite vizyonuna sahip bir üniversitede öğrenim görmelerinden dolayı, inovasyon alanında şanslı olduklarını belirtti.

Eğitimin devamında girişimciliğin ayrıntılarına girerek, “iç girişimcilik” konusunu uygulamalı olarak anlatan Murat Özanlar; “Girişimcilikte önemli olan, insanların sizin fikrinize ne kadar para vereceği ve kendinize ne kadar yatırım yaptığınızdır. Ancak problem çözebilme yeteneğinizi ve yaratıcılığınızı artırarak kendinize yatırım yapabilirsiniz. İyi bir girişimci ve iyi bir kariyer sahibi olmak istiyorsanız, yeteneklerinizi yerinde kullanarak özgün üretim yapmalısınız. İç girişimci dediğimiz kişi, düşünceyi işletme içinde kazançlı bir gerçeğe dönüştürebilen hayalperesttir” sözleri ile bilgilendirmelerde bulundu.

Eğitim programı Key of Change kurucusu Murat Özanlar’ın İSTE’li öğrencilerin sorularını yanıtlaması ile sona erdi.

3 6

Önceki İçerikİSTE, Atlas Global’e bağlı JET SUPPORT Şirketi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı
Sonraki İçerik‘Güleryüz’ünüz herşeye bedel
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.