Su Fiyatları 2.30 Tl’ye Sabitlendi

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Kurulu’nda onaylanan içmesuyu fiyatlarına yönelik resmi Facebook sayfasından yaptığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Savaş, “kademeli olarak 3, 4, 5 TL’yi bulan ücreti, kademesiz olarak 2.30 TL’ye indirerek sabitledik” dedi.

Belediye Başkanlığının toplumun hassasiyetini anlayabilmek için bir duruş ortaya koymak olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, bu duruşu gerçekleştirilen HATSU Genel Kurulu’nda hemşehrilerimizin beklentileri doğrultusunda su fiyatlarında indirime giderek sergilediklerini ifade etti.

“Su tarifelerini meskenlerde kademeli olarak 3, 4 ve 5 TL’yi bulan ücretleri iptal ederek, kademesiz olarak 2.30 TL sabit fiyata indirdik” diyerek açıklamalarına devam eden Başkan Savaş, iş yerlerinde ise 8.50 TL olan su fiyatını 4.25 TL’ye indirdiklerini ayrıca, şehit ailelerinin birinci derece yakınlarına, gazilere, düşük gelirli ve engelli vatandaşlara yüzde 50(1.15 TL) indirimli ödeme imkanları sağlayacak düzenlemeler yaptıklarına dikkat çekti.

Savaş: Bütün Gayemiz Sağlıklı Yaşam

İçmesuyu projeleri ile her şeyin en iyisini hak eden Hatay’ın insanlarına temiz ve sağlıklı su içirmenin bundan sonra en büyük gaye olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu hattı ve arıtma tesisleri bir şehrin ana organları olduğuna dikkat çekerek, “Sağlık için bu dört tane sistem çok iyi organize edilmeli ve iyi yapılandırılmalıdır. Bütün gayemiz sağlıklı yaşam şartlarını yükseltmek ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşımaktır. Bebeklerimiz annelerimiz, babalarımız ve yaşlılarımız bizim için çok önemlidir” dedi.

Genel kurulda AKP, CHP ve MHP gruplarının ortak kanaati ve çalışmasıyla yapılan düzenlemenin Hatay’ı rahatlatacağını ifade eden Başkan Savaş, “Yeni su tarifelerimiz şehrimize hayırlı olsun bu düzenlemeye katkı sağlayan ve emek veren meclis üyelerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

su

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.