Arabistan’da Bir Hatay’lıya İdam Kararı Daha

ANNE SABAH:”OĞLUMU KURTARIN!”
Hatay’ın Defne İlçesi’ne bağlı Özbek Mahallesi’nde ikamet eden 37 yaşındaki 2 çocuk babası Altan Sabah 12 yıl önce çalışmak için gittiği Suudi Arabistan’da idam edilme tehlikesiyle karşı karşıya! Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde bir ailenin yanında şoför olarak çalışan Sabah 6 yıl önce kaçakçılık suçlamasıyla ceza evine girmişti. Geçtiğimiz günlerde Sabah’ın mahkemesinde verilen idam kararı Sabah ailesinde şok etkisi yarattı. Anne Cemile Sabah yetkililere seslenerek “Ne olur oğlumu kurtarın, ben onu bu ellerle büyüttüm.”ifadelerini kullandı.

Baba Bereket Sabah:”Oğlum 21 Mayıs 2010 tarihinden bu yana ceza evinde, kaçakçılık suçlamasıyla ceza evine atılmıştı. Hakkında şuan idam isteniyor. İdamın iptalini istiyoruz. Tutuklandığı zaman arkadaşının evindeydi, ne kendi evinde ne de dışarıda, oğlumun masum olduğuna inanıyorum. Misafir olduğu evde yanındaki insanlarla yakalanmış. 5 yıl boyunca aile şoförü olarak çalıştı. 5 yıl boyunca çalıştığı yerde ona çocukları gibi davrandılar. Böyle bir tuzağa düşmesine onlarda üzüldüler. 8 yıldır oğlumuzu göremiyoruz. Annesi yıllardır kahırla onu bekliyor. Raporlu tansiyon ve şeker hastası! Buradan Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, muhalefet partilerine Hatay Milletvekillerimize sesleniyorum. Lütfen oğlumuzu kurtarın! Getirsinler kendi ülkesinde yargılasınlar. Tekrar tekrar rica ediyoruz. İçimiz yanıyor.” İfadelerini kullanırken anne Cemile Sabah:”Oğlum her gece rüyalarımda, tek isteğim bana oğlumu getirmeleri, oğlumu istiyorum. Bir hata yapmışsa bile bunun cezası ölüm olmamalı, Allah’ın verdiği canı bir tek Allah alır. Çocukları her gün babalarını soruyorlar. “Babamız nerede?” diye soruyorlar her zaman Devletimizden rica ediyoruz lütfen oğlumu kurtarın!”ifadelerini kullandı.

sam_0336 sam_0344

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.