Kaçak Su İhbar Hattı “444 11 44” Kuruldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), kent genelindeki kaçak su kullanımına son vermek amacıyla “444 11 44” numaralı Kaçak Su İhbar Hattı’nın hizmete girdiğini duyurdu.

İçmesuyu aboneliğini yaptırmadan ev ile iş yerlerinde kaçak ve usulsüz şekilde su kullanan kişilerin belirlenmesini sağlamak amacıyla yeni bir iletişim ağı kurulduğunu bildiren İdare, “444 11 44” Kaçak Su İhbar Hattı’nı aktifleştirerek su kullanımındaki haksızlığa son vermeyi hedefliyor.

Kaçak su kullanımının abone olan vatandaşların su faturasındaki maliyetinin artmasına da sebep olduğunu aktaran Genel Müdürlük, usulsüz bir şekilde su kullanan vatandaşların tespit edilmesi halinde Kaçak Su İhbar Hattı’na bildirilmesi konusunda çağrıda bulundu.

İhbar yapan kişiler hakkında gizlilik esası uygulanarak herhangi bir paylaşım yapılmayacağını ve bu konuda oldukça hassas davranılacağına vurgu yapan HATSU, kaçak su kullanımının 3 yıla kadar hapis ve para cezasının olduğunu ayrıca usulsüz su kullanımlarını ALO 185 HATSU, www.hatsu.gov.tr Kaçak Su İhbar Formuna veya en yakın HATSU hizmet binalarına da bildirilebileceğini kaydetti.

kacak-su-ihbar-hatti-444-11-44-kuruldu-1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.