Başkan Culha’dan HATSU’ya ziyaret

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali’yi makamında ziyaret etti. Arsuz’un geleceğine damgasını vuracak olan en önemli hizmetlerden biri olan altyapının konuşulduğu ziyarette, Başkan Culha, altyapı çalışmaları noktasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HATSU Etüt ve Plan Daire Başkanı Hüsna Karayazgan, daire başkanları ve şube müdürleriyle sürekli irtibat içinde olduğunu ifade ederek, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Başkan Nazım Culha, Arsuz’un şehirleşmesinde yaşanan sorunların tümünü çözüme kavuşturacak yaklaşık 1200 km. uzunluğundaki altyapı projesinin Arpaderesi, Büyükdere, Harlısu, Karaağaç, Karahüseyinli, Karapelit, Kışla, Kozaklı, Müftüler, Nardüzü, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine birinci etap altyapı kısmında ihtiyaç duyulan revizyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin yapılacağını ve en kısa sürede altyapı için ilk kazmanın vurulacağını belirtirken, Arpagedik, Akçalı, Aşağıkepirce, Avcılarsuyu, Beyköy, Çerçikaya, Derekuyu, Gökmeydan, Gözcüler, Hacıahmetli, Haymaseki, Höyük, Işıklı – Tatarlı, Karagöz Konacık, Kurtbağı, Madenli, Tülek, Üçgüllük – Gülcihan, Yukarıkepirce, Arsuz Merkezi de kapsayan ikinci etap altyapı için de jeolojik sondaj çalışmalarının başladığını ifade etti.

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Arsuz’u kanalizasyon yönünden rahatlatacak olan proje çalışmalarında son aşamaya gelinmesinden ve ilçeye altyapı kazandıracak olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte projenin ivedi şekilde hayata geçeceğini ifade etti.
Arsuz merkez içme suyu hattı projesinin de tamamladığını ve İller Bankası’nda onay aşamasında olduğunu aktaran Çaparali, Arsuz’un sağlıklı bir çevreye ve temiz bir içme suyuna sahip olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek, Hatay’ın altyapısını daha güçlü hale getirmek için halkın temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve muhtarlarla sürekli istişare halinde olduklarını belirtti.

altyapi-2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.